_DSC9211-2.Mobilen

Riksevangelist!

Evangelisation i korsningen Kungsgatan-Korsgatan i Göteborg Evangelisation i korsningen Kungsgatan-Korsgatan i Göteborg


I går var jag i Göteborg och evangeliserade som jag påannonserat tidigare. Vilken fantastisk dag det blev! Jag hade bett till Gud om fint väder så att evangelisationen kunde bli genomförbar i "lilla London" - även om jag sedan såg att det fanns bra ställen att stå på med tak över huvudet, oavsett väder. Men titta på den här obehandlade bilden. Moln mörka som blåbär stod givakt runt platsen och jag kunde verka under fullt solsken. Gud hör bön! Idag kom regnet som aldrig förr. Det är så här enfaldigt det måste vara. Gud älskar att bevisa omöjligheter utifrån vår horisont under stor förtröstan. Jag stod i ett par timmar och på väg till hotellet så började det sedan regna. Ja, det är sant. Tack Jesus!!

Den här korsningen kom jag ihåg från min barndom men visste inte var den låg någonstans. Men lyckades hitta rätt på den. Här evangeliserade min pappa när jag var barn. Här har jag många fina minnen som styrker mig i en helt annan ålder.

Jag minns en gång en man under sämre sociala omständigheter. Han satt på en bänk på höger sida om glasskiosken i bild och åt råa ägg. Smutsig och under elände. Äggen har nog hjälpt mig att komma ihåg honom men det skulle förvåna mig stort om inte pappa och hans vänner talade med honom om Jesus, på den tiden. Ja, bänken stod kvar - likaså Gustavi Domkyrka i bakgrunden - som jag helt glömt bort.

Ja, det blev två fina timmar där på Korsgatan från år 1621. Så gammal är staden. Och jag kan säga dig att jag kände det som att komma hem. Även denna korsning är nu min i Jesus namn. Det kändes så! Jag tänker bli en riksevangelist. När blir man det? Ja, jo... författare får man kallas efter två skrivna böcker inom den akademiska världen.  Så jag behöver åka hit en gång till - åtminstone - om samma betraktelsesätt råder för riksevangelister. Och det kommer jag bestämt att göra. Jag har redan en åkerteg i Stockholm där jag bor och är verksam i evangelisationen. Det är i korsningen Gamlabrogatan-Drottninggatan där jag blev frälst som grabb.

Lovat vare Gud! Jag kände mig hemma där i tjänsten även om jag går ensam och responsen inte alltid står i proportion till insatsen. Men då får man hämta styrka hos vänner och hos Herren för fortsatt arbete. En såningsman ska ju ha gett ut allt när han går hem. Inte sant? Det är naturligt.

Du som fått en traktat av mig under gårdagen och känner igen mig på bilden, du ska veta att himmelens Gud vet om dig. Han älskar dig och han söker komma i kontakt med dig! Gud sände sin son Jesus Kristus för att frälsa människan. Ja, alla människor som grupp men på individnivå. Därför har du ett längtans sug i din själ som bara han kan tillfredsställa. Det är din gudslängtan du känner av. Jesus vill skapa nytt liv i dig. Då blir du förvandlad.

Jag kommer att skriva här på min blogg varje gång jag reser ner till Göteborg eller när jag för den delen är ute i evangelisation i korsningen här i Stockholm. Så du alltid kan möta upp mig där. Hur frekvent det nu kan bli.

För dig som bor i Göteborg så kan jag tipsa dig om kristna vänner som sätter Jesus i centrum i sina liv och som har en utåtriktad verksamhet, som du kan besöka. Det är en frikyrka vilket betyder att det är en fri grupp utan profit eller egenintressen, politiska eller andra underliggande motiv. Jag länkar dig till dem här nedan så kan du kontakta dem om du har behov av förbön eller vill dela en kristen gemenskap. Du kanske vill få hjälp att lämna ditt liv åt Jesus eller bli döpt. Kontakta då Agapeförsamlingen i Göteborg. 

Gud välsigna er alla! Och på återseende i Göteborg framöver. 

 Länk till församlingen Agape i Göteborg:   agape.nu

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln