_DSC9211-2.Mobilen

Ve dig, du Vellinge

Det är med bestörtning man tar del av att Vellinge kommun i södra Sverige har tagit beslut om att förbjuda tiggeri på offentlig plats. Har man inte större problem i kommunen att ta itu med!? Det här är inte ett förbud mot oordning. Det är inte heller ett förbud mot företeelsen i sig - för man bortser från människan bakom en utsträckt hand. Det är i själva verket ett förbud mot människor man inte vill hjälpa. Så är det. Och om man inte vill hjälpa dem så förbjuder man dem istället  att tigga för att de skall avvika och återvända hem. Ett hem de inte har! Tror du inte att Gud  s e r  detta!?

Det här slutar aldrig väl, Vellinge. Att skylla på att de tiggande urinerar på offentlig plats...ja, men vart ska de ta vägen med sina behov? Lås upp era offentliga toaletter istället, så är saken löst. Det borde tvärtom vara förbjudet att inte ge en gåva till hjälp för de här människorna som har det sämre än era husdjur har det. Det är så beklämmande. Jag skäms å era vägnar! Vad är det för samhälle vi önskar äga?

Jag säger inte att tiggeri är en överlevnadsform som är långsiktig. Jag säger inte att det är en permanent lösning på deras situation. Nej, men det är just nu den enda möjligheten en hel del människor har att överleva. Skall de utöver det också behöva bli stämplade som brottslingar - för att de tigger!? Den skammen behöver inte ni bära!

Förkunnaren Birger Skoglund har talat om en brottsvåg som kommer att dra fram över vårt land - ett land som inte vill ta varning. Brottsvågen är redan här. Vissa områden i Stockholm vill polisen inte längre åka ut till för det har blivit för farligt. Har du inte hört från nyhetsrapporteringarna hur människor avrättas på öppen gata och hur en stöldvåg drar fram över landet. Hoten och våldet ökar. Vi har tappat bort medmänskligheten. 

En kultur i upplösning.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln