_DSC9211-2.Mobilen

Sveriges framtid...

Under åttio och nittiotalen försvann i rask takt svenska företag, ut i utländsk ägo. Innovationer med rötter i tidigt 1900-tal försedde Sverige med inte mindre än två lastbilstillverkare med multinationell prestanda. Volvo, Saab. Tetra Pack, Alfa Laval, Ericsson. Glömde jag något? Ja. Atlas Copco, Sandviken, Elektrolux, SKF. Och det finns fler. Bofors… Att ett litet land som Sverige skulle kunna rymma så många högteknologiska företag med en sådan potential, är världsunikt. Det beror på vårt järn och stål. Det känner bibeln redan till innan vi förstod omfattningen av tillgångarna. Bibeln talar om järnet från norden i det profetiska ordet.

När Guds ord talar om Norden, tar den inte hänsyn till våra sentida gränsdragningar som Sverige, Norge, Danmark, Island och Finland utgör. Men Norden är för bibeln bekant. Den talar till och med om den yttersta Norden. Vad är det som styr den placeringen på kartan? Ja, om inte ett snurrande på jordgloben kan övertyga om territorier så precist beskrivna, kan bibeln genom folkvandringarna peka ut ort och ställe. Där är Togarma och hans söner ett underlag i bevisföringen. Folkvandringarna och vårt släktskap. Bevisföringen är bibelns. Och den profeterar.

Tillbaka till vårt folkhem som allt mer vittrar sönder. Socialförsäkringssystemen urholkas och egenavgifterna tar vid med allt större klyftor till följd. Våra åldringar får ligga och dö i garderober med larmfunktioner som inte fungerar runt armarna. Och de som inte avlider i sjukdom och ensamhet, svälter vi ut med låga pensioner. Vi har inte längre råd i folkhemmet. Varken med främlingen eller de gamla. Det har blivit för dyrt. Företagen är utsålda och andra hämtar hem vinsterna. Girigheten tar över och klär sig i höga svarta stövlar. Historiens reaktioner och motreaktioner.

När Sovjetunionen upplöstes över en natt och Sveriges elit vurmade för ett EG inträde, tänkte få i andra banor. Dom hade då varit bannor. Kommunismen - till trots -  jag såg en annan lösning. Men jag är inte kommunist. Jag är kristen och kolumnist. Min tanke var spekulativ och hypotetisk men kanske den ändå ligger framför - men i ett helt annat förverkligande och en helt annan utformning och version, än den kommunistiska. Hurdå? De förbundsstater som Sovjetunionen bestod av hade de naturtillgångar Sverige saknade. Vi hade tekniken och produktionen. De hade råvarorna vi behövde. Men historien var inte i fas. Våra företag försvann i utländskt ägo. Och det forna Sovjet var inte någon pålitlig samarbetspartner. Sovjetunionens förespråkare saknade kontroll över folket genom sin politik. EU blev Sveriges väg framåt. Men tillfälligt.

När vi läser i Hesekiels bok 38 hittar vi epitet som ”den yttersta Norden”, omnämnt. Vi finner också historiska namn och platser i det forna Sovjetunionen utpekade. Yttersta Norden och "Sovjetunionen" har i denna text och profetia ingått en pakt. Vilka? Folken från yttersta Norden och storfursten från Gog. Tillfällig eller permanent? Det vet vi inte. Vad är förresten tillfälligt och permanent här i världen? De namngivna är organiserade i ett kommande krig i Mellanöstern. Inom kort eller något senare. Där kommer Sverige att vara med! Vi har redan, som jag skrivit tidigare, haft repmånader i Libyen och Afghanistan. Nu skördar JAS projektet advance av de insatserna.

Kan det vara så att den utveckling vi är mitt uppe i, då USA tappar i förtroende på alla möjliga områden och svensk teknologi med JAS Gripen, blir nyckeln till en helt ny era? Jag kastar ut frågan. Vi har varit ett krigarfolk förut. Tro inte att krigen förr var mindre motiverade! Vi kommer att hitta våra slogans i ett kaotiskt politiskt närområde. Och låter oss dragas med. Vad är för övrigt nyckelordet för Gog? Byte. Att ta byte. Lockas att ta byte! Det är arbetsordern.

Det finns två sätt att erövra ett land. Det är genom förbund eller genom militär intervention. Har du hört talas om Birger Classons syner på 50 – talet? Han såg syner och pekade ut hemliga militära baser i Sverige. Han blev förhörd av höga svenska militärer. Ingen kände till baserna. Allra minst Classon själv. Men Gud hade visat Birger Classon var de låg. Han såg också Ryssland anfalla Sverige. Nyligen, så sent som i slutet på förra året, hade Ryssland provocerande övningar i svenskt luftrum. Likt ett antiklimax hann inga JAS plan upp i luften. Ett överljudsplan kan inte stoppa ett profetiskt skede. Varken i antal eller i kapacitet.

Min vän, du kristne, du före detta kristne, allt är inte ständigt som det alltid har varit. Guds ord har besvärliga profetiska beskrivningar. De är inga omskrivningar! De är ordagranna. En sak är säker. Den svenska neutralitetens tid är förbi. Den var en taktisk och politisk konstruktion under en övergångstid. Sverige är i färd med att rusta sig. Man är tvungen. Polariseringen i världspolitiken kräver det.

Det profetiska ordet har förutsagt händelser som märkligt nog passar in på det som sker idag. Vi går en omvälvande tid till mötes. Det kan börja så försåtligt att Ryssland lägger en jätte beställning på JAS Gripen. Då har man i realiteten genom en väldig option köpt upp hela planet. Medvilligt eller motvilligt...Guds ords förutsägelser står fast.

Varför skriver jag detta? För att verka intressant? Icke. Jag är för politiskt okunnig för det. Men för att stöta dig i sidan, du som har ägt det profetiska ordet som en lampa i en dyster vildmark, men tappat orienteringen.
Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv