_DSC9211-2.Mobilen

Biograferna i kris

Kulturen är i kris. Företrädarna ropar alltmer efter hjälp. Det handlar om människors inkomst och försörjning. Det är allvarliga och svåra förhållanden för många människor. 

I Dagens Nyheter idag kommer ytterligare upprop för särskilt bistånd till kulturarbetarna, till biografnäringen. Mycket troligt är att stommen av denna verksamhet kommer att duka under för en tid. Då kommer biografer att stå tomma och behöva annan verksamhet i sina lokaler. Biograf sökes.

 

https://www.dn.se/kultur-noje/biografbranschens-krav-till-kulturministern-ett-nytt-krispaket-maste-till/

Jag hyser och när en förhoppning om att Gud ska öppna en dörr för fin evangelisk verksamhet i någon av lokalerna här i Stockholm. Det finns och kommer att finnas ett stigande behov av detta framöver.

Vi börjar alltmer få lära oss att leva med Covid-19. Att försöka undvika viruset. Elva miljoner människor är nu smittade världen över och 700.000 har redan dött. Men tänk på att det finns över åtta miljarder människor i världen. Det räcker med att en enda människa reser till en plats där smittan finns, bär med den hem via en flygresa, sedan är smittan ett faktum igen och nya smitthärdar uppstår. Det förlamar all typ av mänsklig samvaro och lägger band på många yrkesgrupper och verksamheter.

Men på andra sidan allt detta så ska det få finnas en plats där evangeliskt arbete åter igen kan få spira! Det bär jag med mig all vaken tid och kommer att bära med mig tills det blir en verklighet.

Bär också du saken i bön. Detta är inget tankeprojekt. Det är en vision och ett trons steg. Omständigheterna kommer Gud att sörja för. Evangeliskt arbete är hans verk.

Vi är bara hans medarbetare.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Stina » När vi är över:  ”Pris ske Gud för detta underbara framtidsperspektiv. Snart får vi ses därhemma!”

  • Leif Backman » Var landsätts de ryska fartygen?:  ”Vill påminna om slutorden i Birger Claessons bok Dom över Sverige. "En sak bör, ..”

  • Frans » Inför 2022:  ”Jag såg på Youtube en video från 7/12-21 med Troy Black, "Russia is going to dec..”

  • Märta » "Detta måste hända"...:  ”Tack för att du låter signaler tränga sig genom vår själviska lyckotro! Var trof..”

  • Leif Backman » Kommer Ryssland invadera Finland?:  ”Under 1980-talet fällde en evangelist följande uttalande; "Om Gud kan blunda för..”

Bloggarkiv

Etikettmoln