_DSC9211-2.Mobilen

Kontrasterna

Regeringsgatan i Stockholm Regeringsgatan i Stockholm

Här är ytterligare en bild utanför ett av de stora skyltfönstren i Stockholm som jag fotograferade igår. Kvinnan ligger direkt på marken så när som på ett par täcken emellan. Vart skall hon ta vägen? Tak över huvudet har dom på de här platserna men det är fortfarande utomhus. Och det är kallt och rått. De stora fönstren med de starka strålkastarna skapar ändå en slags trygghet i mörkret. Men så utsatta de är!

Imorse när jag gick förbi på en plats låg ett trettiotal uteliggare uppradade. De hostade ikapp. Den ena efter den andre. Man kan bara föreställa sig hur hälsan tar stryk i denna bistra miljö. Det finns framöver anledning för mig att samla ihop alla dessa bilder som jag tagit på tiggarna, uteliggarna och sammanställa dem i ett särskilt dokument.

Till sommaren kommer det med säkerhet att öka med rumänska och bulgariska tiggare i Sverige. Delvis beroende på att allt fler städer och länder förbjuder tiggeri. Välfärdsländernas befolkning orkar inte med komplexiteten i frågan. Det är bara en tidsfråga innan också vi får ett sådant beslut i vårt land. Det är jag övertygad om. Jag ser det som en ödesfråga. Du och jag kommer inte undan. Vi har att ta ställning och förhålla oss rätt, således.

Klicka på bilden. Ser du muggen som står på fönsterblecket framför modelejonet? Den är symbolisk. Det är som om hon försökt att blidka honom i hans välstånd med sin vädjan.

Vet du varför Gud inte svarar på alla böner - om du nu tillåter mig att resonera på det viset? Därför att bönerna inte äger någon relevans överhuvudtaget! Det säger jag med stor harm och intensitet och med tanke på dessa människor. Jag träffade en pastor vid ett tillfälle som bad för idrottsmän när de tävlade. Han bad att Gud skulle hjälpa dem att lyckas med världscupstävlingar i sina grenar. (...)

Jag känner stor vrede när jag tänker på det.


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv