_DSC9211-2.Mobilen

Den Helige Andens verk!

"Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns." (Apg. 1: 8)

I dag har vi umgåtts med "Mimmi" jag och Anne. Mimmi döptes i Sickla sjön för två år sedan. Det var så fint att återses. Vi upplever att vi är syskon i Herren. Mimmi är bevarad i Gud och vi möts alltid vid nådens tron, i bön. -Tack Jesus!!

Nu ser vi fram emot sommaren och vi spånar på en ny traktat så vi tillsammans kan vara ute och dela traktater om Herren på stan. På så sätt upplivas vi, får nådegåvor och kan bli skickliggjorda för allt gott verk. Leif och Barbro i Småland har också en stående inbjudan att komma upp och vara med i arbetet. Det längtar vi efter och ser fram emot och till!!

Det är två saker jag vill nämna om evangelisationen. Ja, kanske tre, till och med.

Första gångerna jag var ute, det var före pandemin, då provräknade jag hur många som inte tog emot traktater. Jag gjorde en snabb huvudräkning på det och kände ibland besvikelse över det och dem. De ratade evangeliet. Tänk hur fel man kan hamna. Idag så är det fokuset helt borta. De som inte tar emot  får en ny chans nästa gång. Nåden har vuxit hos evangelisten! Är jorden hård då får man plöja och vattna mera. Då blir jorden mjuk igen. Så är det!

Det andra jag vill säga är att man växer med uppgiften. Det gjorde det för Jesus också. Vad står det om honom? "Men barnet (Jesus) växte upp och blev allt starkare och uppfylldes av vishet; och Guds nåd var över honom." (Luk. 2:40) När vi tjänar Gud blir vi starkare både i vishet och i nåd. Det är en erfarenhet.

För det tredje och det är det allvarligaste jag vill säga här; den Helige Ande får inget att göra om vi sitter i slutna kretsar med bara troende och umgås med Herren. Jag säger inte att det är fel. Herren vill bygga sin församling!! Men det finns som dagens text anger en kraft i den Helige Ande för ett syfte. Syftet är inte att åka räkmacka i livet och stå ut med väckarklockan som ringer, räkningar som ska betalas och att uthärda samma livets mödor som alla människor får utså men under särskild lättnad. Det är det inte! Vi behöver den Helige Ande för att få kraft att bli Herrens vittnen!! Det är syftet och ändamålet. Det är tydligt angivet i skiften.

Det finns otaliga exempel från traktatmissionen där den Helige Ande plötsligt ger ord och infallsvinklar i samtal och vittnesbörd med människor, som bara han kan. Sitter du i kyrkan år ut och år in, där behoven är mer än tillgodosedda - ja, vad ska den Helige Ande göra och utföra? Han blir arbetslös, helt enkelt. Läs i Apostlagärningarna så får du se hur det var för lärjungarna. De gick omkring och i mötet med människor så uppenbarade sig den Helige Ande i realtid och gjorde underverk. Här gäller det för oss att våga ta utmaningen, växa till som Jesus gjorde och att lita på den Helige Andes vägledning. Det är ett växande i tro och i gärning.

Gud vare lov!

Arbetet med traktatmissionen
kommer att fortsätta och den Helige Ande är så intresserad av det. Han rör sig som människans bästa vän där i hjärtat, likt en trogen hund som blir utom sig av glädje vid bara aningen om att vi går ut. Förstå mig rätt! Men han lever upp. Han känner ju till alla behoven där ute. Han är underbar i råd, han är väldig Gud och en evig Fader. Hur kan han vara det? Därför han tar av Jesus och förkunnar för oss, står det. Vilka tillgångar och resurser!!

Den 10 december åker jag och Anne upp till vännerna som inbjudit oss till Storvreta och deras husmöte där. Vi har aldrig träffats. Gud ska säkert vara med oss, över oss och mitt ibland oss.

Vill du vara med i en livsförvandlande evangelisation? Älskar du Jesus och vill vägvisa på honom - då ska du följa med oss ut och vittna på tu man hand för människor. Jag följer med dig! Kan jag så kan du.

"Tack Jesus för " Mimmi" och att du bevarat henne till denna dag. Du ska leda henne i allt. Vårda dig om oss och vägled oss i arbetet för dig denna sista tid. Ge oss en teaterlokal och inte en biosalong. Låt oss få en lokal med balkonger på sidoflyglarna så de blyga och trevande kan få en sittplats i lugn och ro tills du möter dem med din härlighet! Tack att du är en Fader för oss, Jesus!  Ta hand du om alla som idag har sorg. Trösta med din kärlek och nåd, Herre. Vi behöver inte så mycket från dig, egentligen, för att bli upplivade igen i vår ande."

Amen.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln