_DSC9211-2.Mobilen

En sinnebild


Jag vet inte om jag uppfyller några som helst kriterier för att bära upp en vision. Vid större utförda brott brukar omdömet prövas. Men detta är inget brott. Det är ett uttryck för en vision för att tillmötesgå ett behov. Vilket behov? Behovet av att få en samlingsplats för ett evangeliskt arbete. En f.d. biograf.

Det finns ett tema i skriften om en kropp. "En kropp beredde du åt mig." Det är tanken på Guds församling. Kristi kropp. En kropp behöver komma tillsammans.

Jag har funnit biograf Capitol på St:Eriksgatan som en sinnebild för detta. Jag har ännu inte varit inne där eller sett efter. Den kan vara för liten eller för stor. Den kan vara lönsam eller olönsam. Och jag skriver inte detta för att verka suspekt eller möjligen intressant. Men det behövs en samlingsplats i Stockholm där Guds folk kan samlas.

Jag tänker på F. A Boltzius. Han har varit död i 110 år nu. Hans gärning är avslutad. Men Guds gärningar är inte avslutade! De fortsätter ibland de som vill uppkallas efter hans namn. Herren skall ju inte uppbära vårt namn - för att överföra hindersprövningen in på ett andligt område. Vi skall uppkallas efter Honom!

Hur började F. A Boltzius sin tjänst, han som samlat ihop inte mindre än 33.000 brev från hela Europa med akuta bönämnen tillsända honom. Jo, det började med att han fick ont i foten...Här vill jag ställa mig upp och ropa till er! Är vi endast en stukad fot ifrån att Gud kan få börja verka ibland oss?! Är det så nära inpå?

Jag kastar ut frågan. 

Boltzius vrickade foten. Han bad till Gud och foten blev helad. Där började hans tjänst som betytt så mycket för Guds rike. Han började be till Gud för andra som var sjuka och Gud svarade honom. Det är det allt väsentliga.

Låt oss skyndsamt vricka både höger och vänster fot, vänner, om det är den utlösande faktorn, så att Guds härlighet åter igen får närvara. Behoven är ju enorma.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Leif Backman » Var landsätts de ryska fartygen?:  ”Vill påminna om slutorden i Birger Claessons bok Dom över Sverige. "En sak bör, ..”

  • Frans » Inför 2022:  ”Jag såg på Youtube en video från 7/12-21 med Troy Black, "Russia is going to dec..”

  • Märta » "Detta måste hända"...:  ”Tack för att du låter signaler tränga sig genom vår själviska lyckotro! Var trof..”

  • Leif Backman » Kommer Ryssland invadera Finland?:  ”Under 1980-talet fällde en evangelist följande uttalande; "Om Gud kan blunda för..”

  • Märta » På väg mot ett krig?:  ”Intressant och tankeväckande! Uppfordar till att öppna "den gamla Boken" för att..”

Bloggarkiv

Etikettmoln