_DSC9211-2.Mobilen

Zikaviruset

I Sydamerika, främst, sprids nu Zikaviruset med pestens fart. En myggart är bärare av viruset som slagit hårt mot gravida kvinnor, speciellt. Man har hittat viruset i fostervattnet och kunnat konstatera Mikrocefali bland redan många nyfödda barn. Mikrocefali visar sig genom onormalt små huvuden och hjärnskador. Barnen blir förmodligen svårt utvecklingsstörda. Vilken börda.

Kvinnor med påbörjad graviditet rekommenderas att inte besöka vissa områden i Sydamerika där de största utbrotten skett. Man skall också undvika att bli gravid en tid därefter - om man besökt kontinenten. 

Det här är en utmärkt och begriplig bild på synden. Synden är som detta virus. Vi föds i synd. Vi dör av synd. Synden har medfört att hela mänskligheten är underställd döden. Så var det inte från början i människans historia.

Paulus skriver att "det jag vill, det gör jag inte. Och det jag inte vill, det gör jag". På ett annat skriftställe skriver han: " När begäret blivit havande, föder det synd". En träffsäker formulering på processen. Vi känner igen oss i denna dualism. Vi är både goda och kan vara förskräckligt onda. Vi kan alla minnas från sen barndom hur vi började göra fel utifrån en inre och yttre norm. Det är mer än en moral vi bröt emot - för moralen kan växla med tidsandan. Nej, vi bröt emot vårt samvete. Det fina instrument Gud lagt ner i oss. Vi kände oss sedda fastän ingen såg. Förklara det den som kan. Gud såg oss!!

Mikrocefali är diagnosen på onormalt små huvuden. Det korresponderar med Paulus ord. Vi syndar fastän vi vet bättre eller varför inte - för att vi har för små huvuden. Här haltar bilden. Men vi klarar inte av att stänga synden ute ur våra liv. Vi syndar inte primärt när vi uträttar brottet. Vi syndar för att vi är. Man gör det man är. Man syndar. På samma sätt som vi är vad vi äter så gör vi vad vi är. Vi syndar.

Det har varit en plåga att bara se dessa unga mödrar vagga sina gravt missbildade barn i de olika nyhetsprogrammen under den senaste tiden. Kopplingen och relationen blir inte avhumaniserad för det. En mor älskar villkorslöst sitt födda barn. På samma sätt älskar Gud oss genom Jesus Kristus. 

De barn som föds utvecklingsstörda får genomleva sina liv gravt undermåligt.  Så kunde det vara för syndaren också - det vill säga oss alla - om inte Gud löst den frågan inför evigheten. Han vill befria oss från den nedbrytande synd vi bär på.

Gud har ett renhetskrav för oss att komma till himlen. Han vill inte ha in synden där. Mödrar har förstånd att inte utsätta sig för Zikaviruset när man åker på en resa. Men mänskligheten är redan smittad på kollektiv basis genom ormens list mot Adam och Eva. Skall du nå himlen måste du bli ren i Jesus blod. Så sker när du uppriktigt ropar/viskar/ber till Jesus. Att inte ta emot frälsningen är som att inte mottaga botemedel mot Zikavirus - om det fanns något sådant botemedel. Konsekvenserna av Zikavirus är som med synden. Man blir ett med den. Förstå min bild.  Barnen har redan formats i moderlivet. Deformerats. Där har du syndens likhet. Men Gud har genom Jesus ordnat med rening från missgärningar, ogärningar och döda gärningar.

Om nu Gud erbjuder en syndfri himmel, då bör vi ta vara på den frälsning som erbjuds och den kortvariga karantän han erbjuder oss. Karantän? Ja, karantänen är det trånga utrymme då du upplever och erkänner din synd. Det är ingen behaglig process. Dit in måste vi annars blir det ingen omvändelse. Man måste bli överbevisad i sitt samvete. Man kapitulerar inför Gud.

Sedan befriar Jesus ut ur kvalen med ett hopp för tid och evigheten.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln