_DSC9211-2.Mobilen

Jehovas vittnen i Ryssland

Högsta domstolen i Ryssland har beslutat förbjuda Jehovas vittnen som organisation i landet. Man kallar organisationen för "extremistisk" och har konfiskerat all deras egendom, meddelar Dagens Nyheter. I Ryssland beräknas det finnas upp emot 175.000 Jehovas vittnen anhängare. Domstolen anför att organisationen "förstör familjer", "främjar hat och hotar liv". Vilken synnerligen oprecis brottsrubricering i svepande och generaliserande ordalag. Vad är det för lagstiftning som attesterar sådana brottsmål? Här råder godtycklighet med politiska förtecken. Igen.

Jag tar avstånd från Jehovas vittnens lära. Det är inte heller mitt ärende här. Men vi ser hur fort det kan gå i den utveckling vi står mitt i. Frankrike går till val underblåst av ytterligare ett dygnsfärskt terrorattentat. Vinner extremhögern i en motreaktion så är det fara värt att hela EU projektet rämnar med ett framförstående Frexit. Jag har svårt att glömma profeternas varningar för en koalition mellan Ryssland och Frankrike - som flera av varandra oberoende förkunnare varnat för ur ett svenskt hänseende. För tio år sedan var det en utopi. Det är det inte längre. På Gotland skall amerikanska trupper träna inom kort. Gotland som alla stormakter nu dras till. Amerikanarna talar inte längre om ett Gotland som avgör hela Östersjöns militärstrategiska framtid, utan nu vänder man blicken västerut och tillmäter den vara hela Atlantens avgörande landyta. Gotland som av militära analytiker fått smeknamnet och arbetsnamnet "det osänkbara hangarfartyget". Vilken offentlig uppgradering. En kuslig situation när polariserande stormakter tillmäter en så liten ö ett sådant stort intresse. Strax utanför Gotlands sjöbotten går de ryska gasledningarna... Ett tidens tecken. Nutidens tecken.

Vad är extremt? Vad är extremistiskt? Värdeladdade uttryck som inte kan beläggas med brottsrubriceringar baserade på tyckanden. Ett stort antal byggnader har konfiskerats och verksamheten blev över en natt förbjuden för Jehovas vittnen. Protest!

Den islamistiska terrorvågen för med sig en flodvåg av repressiva åtgärder som kommer att drabba också evangeli budbärare. Verksamheter kommer att förbjudas och motarbetas. Det är en kuslig utveckling. Det är den ondes sista försök att lägga munkavel på de som vill frambära ett gott budskap och tysta evangelium. Målet är att utrota allt levande Gudsliv.

"Natten kommer då ingen kan verka."
Det ser vi inom så många områden redan.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln