_DSC9211-2.Mobilen

Mottola i Italien

Mottola, Apulien Italien Mottola, Apulien Italien

Mottola. Inte Motala. Men Mottola i Italien. Hur värjer man sig för en sån här bild? Omöjligt. Ja, jag har sträckt på pixlarna i bilden. Skönheten i det slitna är betagande. Så klart att det skulle bli en bild av det huset. Eccola!

 Mottola är en relativt stor bergsby som tagnerar stad, några mil utanför Taranto. Ja, det måste man ändå säga att det är en stad. Högt däruppe ser man de vita och ljusbeiga husen skapa ortens konturer när man strävar från Tarantobukten på asfalterade vägar med upplevelsen av en färd på jättelika tvättbräder. Skumpigt värre är det på underminerade och uppdagade fuskbyggen. Precis som i filmen "Cristo si è fermato a Eboli / Kristus stannade i Eboli" av Francesco Rosi, ligger en slöja av 1940-tal över byn. Jag rår inte för det men jag blir svärmisk. 

Jag vill uppmana dig som lever med Gud: "Bed att Herren sänder evangelister hit!!" Inte teologer. Inte dogmatiker. Inte heller relegionsteoretiker. Dom är bra på sitt men odugliga för detta uppdrag. Nej, dogma det har italienarna tyngts av under århundraden. De behöver höra det glada budskapen om frälsning av tro. En tro med konsekvenser utanför biktbåsen och rader av präster. 

Jag säger det rent ut: "Låt o Gud tio evangelister uppstå, brinnande och hängivna villiga att gå till Italien med evangelium!" Uppfodrande och utmanande?

Ja.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv