_DSC9211-2.Mobilen

53.000 eller 12,6 meter


Jag tittade över hur många traktater jag har kvar och gjorde en inventering. Sedan jag började med gatu-evangelisationen så har jag nu delat ut 53.000 flyers. Det motsvarar 12,6 meter om du staplar dem i en enda stapel. Eller en överfull Friends Arena i Solna. Alla har blivit påminda om Jesus. Fantastiskt!

Det förslår ändå inte! StorStockholm har över två miljoner invånare, så arbetet är stort och jag är frimodig i att hävda det; Arbetet har bara, bara börjat!

Det är så viktigt att vinna den Helige Andes förtroende. Och att vårda den relationen över allt annat. Ja, jag skriver så och menar det. Att vara ett vittne som Jesus kan lita på i någon sak. Det är värdefullt för Gud! Varför kan man inte säga det? Det är ju så. Jag känner en stor tacksamhet i det.

Jag ser fram emot nästa 100.000 traktater i korsningen men också att mer påtagligt få betjäna människor där på stan. Den möjligheten finns då den Helige Ande mäktigt får leda och verka. Heter det inte till och med hos de första kristna; "Vi och den Helige Ande har beslutat." Vilket enastående samarbete!

Det finns bara ett sätt att bryta igenom och det är att gå när man blir kallad. I bön och lydnad. Vad detta kommer att medföra i framtiden det vet bara Gud men en sak är säker; På sådd följer en skörd. Sår man sparsamt så skördar man sparsamt. Sår man rikligt - ja, då står det också i proportion.

Lovat vare Gud! Vi ska följa de första apostlarnas ställning till Herren och till den Helige Ande. Vi ska inte nöja oss med att bli en funktionär i en kristen förening eller kyrka. Det har vi tusen på dussinet! Och många är de som har urartat.

Ett sådant mäktigt exempel på det i historien var när profeterna kom på Israels första tid. Gud hade instiftat den prästerliga gudstjänstordningen med tabernaklet och senare med templet. Minutiöst inordnat. Men formalismen blev för stor och Gud uppväckte nasirer, domare och profeter. De uppfattades ofta som fientliga mot det Gud etablerat och var hänsynslösa retoriker - ofta med poetisk ådra. En fullständigt dräpande kombination med den hängivenhet de besatt. Lägg därpå Guds eld som brann i dem. De blev till ett Jesu Kristi vittnesbörd i realtid, säger skriften. Profetians ande som är Jesu vittnesbörd.

Ja, så har Gud fått slå sönder mycket av det han själv byggt upp i tider som gått och som börjat leva sitt eget liv utan honom. Då vill han rädda och förnya oss.

På måndag bär det ut igen och jag är lika spänd som himlen själv varje gång jag går ut. Det är som att ställa sig i en brännpunkt. Det är att stå i en låga.

- Ja, en Herrens låga är det!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln