_DSC9211-2.Mobilen

Min bild vann

Ao Nang, Koh Poda (klickbar bild) Ao Nang, Koh Poda (klickbar bild)

I senaste SVT programmet "Alla är fotografer" med Johan Rheborg & Henrik Schyffert, så fick man veta att professionella resebilder inte är så självklart enkla att producera. Det kan jag hålla med om. Rheborg & Schyffert som med sitt program vill hävda sitt och allas engagemang för fotografering med just undertiteln - "Alla är fotografer". Kanske någon viktigpetter i och med det blir hindrad i ett utfall och publiken framför Tv:n blir större. Vad vet jag. Men det är väääl så. Bildkonst är en smaksak. 

Jag skickade in bilden här ovan till fototidningen Digitalfoto alldeles nyligen. De får ju in mängder av fina bilder, naturligtvis. Min bild var från Thailand och sticker ut för att den nästan saknar människor. Tycker jag. Det är en bedrift i sig att lyckas ta bilder utan medverkande turister. Men bilden vann första pris! Det är Japanphoto som sponsrar tidningen med ett härligt bildavtryck på akryl. Jag har tidigare beställt bilder på det materialet av Japanphoto och det blir mycket bra och trevligt. Det kan jag rekommendera.

Det finns också en bildbutik här i Stockholm på Regeringsgatan vid Mood gallerian. Där säljer man alster från mer eller mindre kända fotografer världen över. De flesta bilderna är tryckta på just akryl. Men bilderna är inte alltid så kontrastrika som jag gör mina. Också det en smaksak.

Nu hoppas jag bara på att mitt pris blir till en stor förstoring på 150 gånger 100 centimeter. Men det blir nog till min hustrus stora förskräckelse. Den kommer att ta upp en hel vägg. Den går ju inte att gömma i ett album direkt.

- Tack Digitalfoto!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln