_DSC7559Thommy4.MOBIL

Manna

"HERRENS nåd är det, att det inte är ute med oss, ty det är inte slut på hans barmhärtighet. Den är var morgon ny, ja, stor är din trofasthet. HERREN är min del, det säger min själ mig; därför vill jag hoppas på honom. HERREN är god mot dem som förbida honom, mot den själ som söker honom. Det är gott att hoppas i stillhet på HERREN." Klagovisorna 3:22-26.

Klagovisorna. Skribenten har en sämre period. Det kan vara så i livet. Han skriver "Herren" med versaler. Med stora bokstäver. Han liksom vill höja upp Herren över allt annat. Av erfarenhet. Och som ett rop. Tillförsikt kallas det. Kan du känna igen skribentens inre värld? Oyvigheten i en stukad själ. Inte missmodig men stukad. Herren är nära den som har ett förkrossat hjärta. Han skyndar också till dig! 

Det enda vi ibland har kvar av kraft, av tro, av tillförsikt, det är vår bekännelse. Bekännelsen kan vara så svag att endast Herrens namn står där i ensam rubrik. Sedan står där inget mer. Herren i versaler. Kanske till och med i gemena bokstäver eller som initialer.

Författaren i Klagovisorna beskriver i tredje person sin själ och påminner om att; "Herren är min del. Det säger mig min själ." Korresponderar inte det med leviterna i gamla förbundet? De fick ingen arvslott i landet. Det betyder sämre omständigheter än andra. Ett faktum. Men inte i missunnsamhet eller i klagan. Levi stam skulle vara avskilda åt Herren. De hade inga framtida kibutzer att sköta, vårda, plantera och underhålla. Herren var uteslutande deras lott och del.  Jag kan känna en tilltagande glädje i det faktumet. Kan du det? Det känns rikt och eftersträvansvärt. Att få äga Herren. Att Han äger mig! "Herren är min del, det säger min själ mig." Närheten till Gud. Inget umgänge är så rik som den - omständigheter till trots! Nuet är ändå övergående. Herren förbliver!

Det är inget mantra. Det är inte profylax för döende trosmänniskor i missmodets träsk. Det är inga kryckor för troshjältar på väg att förlora hoppet. Det är en verklighet! Grip tag i det. Han vill vara din del!

Jag blir så glad av att få skriva det i vår tid, när vi har allting annat utom just Jesus, som han är. Herren är min del!  Herren vill vara din del där du är.

För det är gott att hoppas i stillhet på Herren. 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Märta » Håll ut!:  ”TACK broder! Ett ord i rätt tid. I väntans tid.”

  • Thommy Jakobsson » Vänta tåligt!:  ”Hej Sarah, Ofta är vår frustration relaterad till en önskan om att komma ur ett..”

  • Sarah Karlsson » Vänta tåligt!:  ”Hmmm men om man väntar i frustration....Dröjer det ännu längre då? El uteblir bö..”

  • Stina » En bok låg kvar på hyllan:  ”Tack för det citatet, Thommy! Ja, Tozers skrifter förtjänar verkligen att lyftas..”

  • Leif Backman » Guds frid som övergår allt förstånd:  ”Du rör vid en mycket central punkt som berör oss alla. Här är en tröst, och hjäl..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln