_DSC9211-2.Mobilen

Gyckel i Guds hus


Anrika Filadelfiakyrkan i Stockholm som byggdes under 1930-talet, mitt under 1900-talets största ekonomiska depression är i svår finansiell kris. Det är tidigare påannonserat av församlingsledningen.

Nu bjuder man ut kyrkan till profan verksamhet för en kväll där det handlar om att inom olika nivåer av livet driva med vår tillvaro. Det är nämligen den profana arangörens varumärke. Driva med vår tillvaro?! I ett Guds hus!?

Vi lever i den absolut sista tiden och Jesus är snart tillbaka. Vi hör krigslarm på den ena orten efter den andra. Israel upplever en svår Jakobs nöd. Det är tidstecken. Hur kan man upplåta församlingens lokal till sådan verksamhet när man själva menar sig ha ett uppdrag att bekämpa sekulariseringen? Det är obegripligt. Vad gjorde inte Judas för pengar? Showbiljetter till ett Guds hus för en femhundring...(!) Jag skäms å era vägnar. Våra fäder hade utlöst bönenätter för den ekonomiska situationen, om inte annat, och inte sålt sin identitet för några hundralappar.

Det här kommer aldrig att sluta väl för Guds verk. "Om inte Herren bygger huset bygger arbetarna förgäves. Om inte Herren vaktar staden vakar väktaren förgäves." (Psaltaren 127) Guds verk handlar inte om ekonomi, primärt sett. Det handlar om Herrens välsignelse och välbehag över ett Guds verk. Då är det något fundamentalt som är fel här. Hur skulle evangelister vilja satsa sina liv i en kyrka som motarbetar uppdraget för pengar skull? Eller offerviljan känna kallelsen under en sådan hållningslöshet? Det är en orimlighet.

Vi lever farligt! För vad stod det i skriften? "Om inte Herren vaktar staden vakar väktaren förgäves." Vakar förgäves? Ja, förgäves. Allt handlar om Herrens beskydd. Utan hans beskydd är vi utelämnade.

Detta är ett allvarligt varningens ord.

- Du ska inte fresta Herren din Gud!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln