_DSC9211-2.Mobilen

Gyckel i Guds hus


Anrika Filadelfiakyrkan i Stockholm som byggdes under 1930-talet, mitt under 1900-talets största ekonomiska depression är i svår finansiell kris. Det är tidigare påannonserat av församlingsledningen.

Nu bjuder man ut kyrkan till profan verksamhet för en kväll där det handlar om att inom olika nivåer av livet driva med vår tillvaro. Det är nämligen den profana arangörens varumärke. Driva med vår tillvaro?! I ett Guds hus!?

Vi lever i den absolut sista tiden och Jesus är snart tillbaka. Vi hör krigslarm på den ena orten efter den andra. Israel upplever en svår Jakobs nöd. Det är tidstecken. Hur kan man upplåta församlingens lokal till sådan verksamhet när man själva menar sig ha ett uppdrag att bekämpa sekulariseringen? Det är obegripligt. Vad gjorde inte Judas för pengar? Showbiljetter till ett Guds hus för en femhundring...(!) Jag skäms å era vägnar. Våra fäder hade utlöst bönenätter för den ekonomiska situationen, om inte annat, och inte sålt sin identitet för några hundralappar.

Det här kommer aldrig att sluta väl för Guds verk. "Om inte Herren bygger huset bygger arbetarna förgäves. Om inte Herren vaktar staden vakar väktaren förgäves." (Psaltaren 127) Guds verk handlar inte om ekonomi, primärt sett. Det handlar om Herrens välsignelse och välbehag över ett Guds verk. Då är det något fundamentalt som är fel här. Hur skulle evangelister vilja satsa sina liv i en kyrka som motarbetar uppdraget för pengar skull? Eller offerviljan känna kallelsen under en sådan hållningslöshet? Det är en orimlighet.

Vi lever farligt! För vad stod det i skriften? "Om inte Herren vaktar staden vakar väktaren förgäves." Vakar förgäves? Ja, förgäves. Allt handlar om Herrens beskydd. Utan hans beskydd är vi utelämnade.

Detta är ett allvarligt varningens ord.

- Du ska inte fresta Herren din Gud!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Stina » Inställd evangelisation:  ”Frid Thommy! Ber för dej att du snart blot frisk och fit for fight!”

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

Bloggarkiv

Etikettmoln