_DSC9211-2.Mobilen

Nato blir grannar med Ryssland

I morgon kommer Finland att meddela om sin medlemsansökan till Nato. Det är så gott som klarlagt.

Men låt oss backa bandet sex månader eller varför inte till 2014 då Ryssland invaderade Krim. Var det inte just Nato frågan som var den utlösande faktorn till att Ryssland invaderade Ukraina? Västs utvidgning mot den ryska gränsen. Nu får i så fall Ryssland 130 mil kust med ett blivande Nato land på västlig front, gränsen mot Finland.

Här finns det inte längre någon som är mest vuxen situationen. Boris Johnson har idag åkt eka med Sveriges statsminister och sökt bunkra psykologiska incitament emot en eventuell rysk aggression, när det istället är just dessa upptrappningar som göder aggressionerna. Och vad har man att välja på när det ena angreppet skapat incitament för att lägga grunden till nästa aversion?

Östersjön kommer den närmaste framtiden att ha många fartyg som bevakar utvecklingen. Det är naturligtvis inte heller bra. Det är så spända lägen uppstår och något kan gå riktigt fel. I havet göms u-båtar tills något går riktigt fel!

Det är på något vis patetiskt att ständigt läsa om hoten om cyberkrig där elnät eller annat slås ut. Det vet alla som levt i Västindien om att elen går varje dag. Det är bara en obeprövad livstil i I-länderna som oroas för det. Det handlar om några timmar eller möjligen en halv dag sedan är saker på fötterna igen. Och som om inte inflationen och räntorna nu börja slå undan fötterna på hela västvärldens konsumtion med större effekt! Men det är än värre med den mänskliga prestigen. Den är fullständigt oberäknerlig. Den kan ingen tygla. Och den tar sig olika skepnader.

Det är verkligen oroliga tider just nu och ingen vet hur det kommer att gestalta sig. Vi vet bara att ALLT vilar i Guds hand! Jag som notoriskt vurmat för att vårt land behöver komma in i nöd. Inte landet men folket. Det är som att min personlighet drabbats av kraftig mjölksyra inför det som nu sker. Ingen hade kunnat förutsäga detta och dess enorma omfattning. 

Men om Gud låter något ske så har han ett bättre syfte bortom detta. 

Förtröstansfull hos en trofast Gud.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln