_DSC9211-2.Mobilen

Evangelisten Roger Lindros

Roger Lindros kom och var med idag i evangelisationen Roger Lindros kom och var med idag i evangelisationen


Idag när jag som brukligt gick förbi huset där jag blev frälst, det evangelisationscenter som på något oförklarligt sätt lever 40 år efter att det avvecklades och tog sig nya verksamhetsformer, så ropade någon mitt namn på samma gata. Jag vände mig om. Där stod broder Roger Lindros i dörröppningen till Vete-Katten`s Bakgården, som vi ska abonnera vid våra frukostar innan evangelisationen i framtiden. Att gå med Gud kan innebära vad som helst, faktiskt. Jag visste inte vem som ropade mitt namn där på gatan. 

Roger var en medarbetare till min pappa på hans tid. Jag har idag ägnat mer tid med Roger, så klart, än själva evangelisationen. Det förstår ni väl? Vi delade tillsammans en stund och sedan umgicks vi. Jag har upprepat för Roger visionen om en teater här i Stockholm. Men inte för att dra in honom i ett ekonomiskt riskprojekt och därmed bara dra nytta av honom. Ett Guds verk föds av Herren och inte genom ekonomiska kalkyler eller våghalsiga projekt i sig. Ej heller genom exploatering av andra. Det föds genom tro! Av tro. Till tro. Den rättfärdige ska leva av tro!!

Vårt möte det var som när Karlavagnen återser en av sina egna medstjärnor. Kan du tänka dig? Jag var tvungen att slå upp ordet Karlavagnen då jag hade dålig koll på stjärnhimlen. Där står det följande:

"Av de sju ljusa stjärnorna i Karlavagnen är det fem som befinner sig omkring 80 ljusår bort. De rör sig tillsammans över stjärnhimlen, om än nästan omärkligt långsamt. De två övriga är betydligt längre bort (cirka 101 respektive 124 ljusår) och rör sig på andra sätt."

"De rör sig tillsammans över stjärnhimlen... om än nästan omärkligt långsamt." Men de rör sig. Och samtidigt. Ja, är inte det en alldeles profetisk definition av detta möte? De rör sig tillsammans. Du kan inte plocka bort en av stjärnorna i Karlavagnen. Då blir det ingen vagn! De hör alla ihop. Några andra stjärnor är just nu lite längre bort men de utgör tillsammans Karlavagnen i denna bild. Gud vare lov!

Jag är övertygad om att ett underbart arbete ligger framför i evangeli tjänst också tillsammans med Roger. Vi ska ha ett evangelisationscenter i Stockholm den sista tiden. Jag frågar inte. Jag bara säger det! Det finns så många goda exempel att ta efter ur de tidigare generationerna, att ett nybyggararbete förestår. Varje generation måste erövra ny mark. Men det är inte jag som kallar. Det gör Herren och som han har kallat mig så är han mäktig att göra detsamma med andra. Därför är jag trygg i det och mycket öppen med vad jag skriver. Gud vare lov!

Några profiler som var tillfångatagna i Babylon återvände för att bygga upp murarna och templet i Jerusalem. Så det har hänt förr i historien. Den Helige Ande är den store strategen här. Inte jag! Han kommer att foga samma kroppen som han vill ha den och han vet var varje lem har sin uppgift och styrka.

Roligt att du kom, Roger! Känn dig alltid välkommen att vara med mig i evangelisationen, om du vill. "Där Herrens Ande är där är det frihet." Kommer inte att vara på annat sätt. Kanske du i sommar får tid att nöta traktater en hel dag tillsammans med avbrott för lunch med mig. Eller med andra. Det är att som är det väsentliga. Vad är att ? Att är infinitivmärket för verben. Att göra. Att vara verksam! Gud vare lov och att få göra ett dagsverk för Herren.

Herrens välsignelse kommer att följa dig och uppsöka dig tills du inte vill annat än att göra hans vilja. Finns ingen annan tillfredställelse i livet som är jämförbar med den.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln