_DSC9211-2.Mobilen

Jesus kommer verkligen snart!

Idag har jag på ett särskilt sätt tänkt på att Jesus skall komma tillbaka till jorden.

Det blev så påtagligt och glädjefyllt att tänka på det. Så märkligt också när man säger det - för var håller han till just nu? Var håller han hus?! Ja, han bor i himlen. Så klart att ”himlen” finns någonstans i all den outforskade rymd som utgör alla universum. Det vore ju värre om det inte fanns utrymme, menar jag. Då hade vi anledning att på rationella grunder tvivla. Vi är för övrigt rätt små när vi med vår skepsis gör vår gudsförnekande stämma hörd. Våra invändningar når inte speciellt långt och de är inte särskilt respektingivande heller. Inte i det stora hela. För när vår egen trånga värld blir allt - ja, då kan vi många gånger förfäkta de mest dåraktiga kommentarer om Gud och skapelsen. Då har vi blivit oupplysta till skillnad från att vara upplysta. Faktum kvarstår. Himlen finns och det måste motbevisas att universum är tom på Gud. Vi är hans avbild. Det är just nu hans stora invändning på dina tvivel. Vi finns och är motbevisade. 

Jesus skall komma igen! Och han kommer inte som han gjorde första gången. Första gången kom han under mänskliga livsbetingelser. Han kom sakta. Han kom genom konception och havandeskap. Hur lång tid är det? Nio månader. Trögt och långsamt. Sedan växte han upp som vi andra och fick ett liv. Det var ju en lång tid för hans samtida att kunna ta ställning till honom, relativt sett. Men också du har på motsvarande sätt haft en lång tid att ta ställning för Jesus. Inte sant?

Vi sitter med hans levnadsöde, hans underbara levnadsöde, likt i ett facit. Och vi har att förhålla oss till honom. Vare sig vi vill eller inte. Gud och Jesus existens sätter livet på sin spets och får skapelsen att bli stor och mäktig igen. Vi har att ta ställning till vem Jesus var och till det han sade och gjorde. Vi kan vända den kunskapen ryggen eller bara negligera honom. Vi kan göra uppror emot hela tanken på Gud och Jesus. Alla aspekter på mänskliga förhållningssätt gentemot Gud kan vi räkna upp i denna text och med säkerhet fånga in oss allihop. ”Vi vandrade alla vilse från Gud”, säger profeten. ”Vi ville alla vandra vår egen väg”…

Men idag stod det så klart för mig: Nådens tid är nu. Nu. Godhet eller ondska. Synd eller goda intentioner - allt finns representerat bland oss människor. Men Gud har ställt fram Jesus som hela mänsklighetens frälsare och förlossare. Det har varje människa att ta ställning till. Han som inte dog efter en instruktion från Gud. Utan av kärlek. Också till dig.

När han kommer tillbaka... då sker det inte genom ett sakta gemak. Då är det inte frågan om ett biologiskt underställt vardande, där vi under hans livstid - så kort det ändå varade, kan fundera på hans trovärdighet om att vara Guds son. Då sker inga välgärningar eller under och tecken vi kan odla våra tvivel kring. Då är det slut med sådant. Då kommer han som en blixt och rycker upp de som hör honom till. I ett nu. Du förödande blixtnedslag.

Han kommer när du är mitt uppe i dina taxeringsavdrag. Han kommer när du lagt dina tjänstepensioner hos goda förvaltare. Han kommer när du investerat din bostadsrätt med egna eller lånade pengar och känner dig säker inför ålderdomen. Han kommer oavsett. Oavsett och obeaktat. Mitt i vårt inomjordiska självbedrägeri. Försäkrade upp över öronen med all världens garantier. Men självbedragna.

"En skall lyftas upp. En skall lämnas kvar". Han skall hämta dem som hör honom till. Makan. Maken. Farbrodern. Mostern. Arbetskollegan. Chefen. Bilisten. Piloten. Taxiföraren. Listan kan göras oändlig. Folk kommer att försvinna i miljontals. Ett världsomspännande kaos kommer att inträda. Alla barn kommer att försvinna... Alla? Ja, alla. Varför? Därför att barnen är rena och hör Guds rike till. Alla borde höra till Guds rike. Och bli renade. Det är det som saken gäller. Därefter börjar Guds upprensning av ondskan. Då kommer den rättvisa och de åtgärder mot all ondska att få sin motsvarighet. Den vi väntar på. Efter att ett ohyggligt kaos gått över jorden.

Om den dagen eller stunden vet ingen. Det är tidernas största hemlighet som är känd. Inte ens Jesus vet om den tidpunkten. Bara Gud. Och när han befaller kommer Jesus att stiga ner på den himmel vi kallar för himlen och rycka upp alla de som tagit emot honom i sitt liv, i tiden, på jorden. Som i ett blixtnedslag.

Det längtar jag efter! Det gör också Jesus.

Se till att du är redo och att du inte låter tillfälligheter eller bristfälliga eller prestigefulla ståndpunkter bedra dig. Det är inte längre tid att odla sin antipati emot den Gud som vill oss alla väl. Vi har endast nuet. Det är vårt enda förhandlingsutrymme. Kunskapen har du. Förvalta den. Omsätt den! Omsätt den väl.

Tänk…så nära som Jesus återkomst är just nu när jag skriver detta, har han aldrig varit tidigare.

Så svindlande. Och så oändligt glädjande.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln