_DSC9211-2.Mobilen

Från manna till vaktlar på You Tube

Det finns anledning för mig att framöver lägga upp You tube klipp på denna sida över min förkunnelse. Stora ord! Ja, Guds ord rymmer stora ord. Och vem som helst kan uppleva sig liten i sammanhanget.

Jag tycker det finns ett oändligt behov av predikan ur Guds ord. Predikan är ingen teologisk konstform. Det är inte heller en talekonst. Ändå kan man ur en predikan finna de mest ljuvliga dispositioner för ett budskap. Predikan är ett tilltal från Guds ord. Det är vad predikan är. Den helige Ande har ännu kraft att spänna bågen i en människoande att ordet får fart och träffsäkerhet. Pretantiöst? Absolut. Men låt mig först komma till skott. Ge mig lite tid och en bit in på sommaren så skall jag undersöka hur jag skall kunna sjösätta min första presentation. Allt som har liv växer! Inte sant? 

Jag kommer inte att sitta framför kameran med lärosatser eller dogmatiska ställningstaganden. Jag kommer enbart att ägna mig åt förkunnelse och predikan. Predikan med glöd. Guds ord som i grund och botten är välsignande!

Låt mig redan nu få avisera och ta tag i min bloggs första tema i det första programmet:  "Israels barn åt manna och vaktlar i öknen."



 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln