_DSC9211-2.Mobilen

Amerikanskt hangarfartyg mitt i Stockholm

Det amerikanska landstigningsfartyget USS Kearsarge. Gröna lund ses till  vänster i bild. Foto:Thommy Jakobsson Det amerikanska landstigningsfartyget USS Kearsarge. Gröna lund ses till vänster i bild. Foto:Thommy Jakobsson


Idag la det väldiga amerikanska hangarfartyget USS Kearsarge till ett par hundra meter från Gamla stan i Stockholm. Det ska delta i en större övning med ett 40-tal andra fartyg ute i Östersjön. 

Vad vill detta för hamnen överdimensionerade fartyg säga oss, egentligen? Både vid en övning och ett konkret försvar så borde det ske betydligt längre ut i Östersjön, isf. Även vid ett gästbesök borde det inte fått lägga till så djupt inne i viken. Den är ända inne i Stockholms vardagsrum. Borde inte hamnvakten sagt nej på grund av miljöfaktorer eller av andra risker med ett så stort fartyg ända in i Stockholms innerstad? 

Vem ska detta fartyg imponera på med sin oerhörda destruktiva förmåga? Det svenska folket? Och vem är motståndaren? Varför övar man med så här gigantiska enheter på våra breddgrader långt inne i svensk vik - samtidigt som  Sverige skickar allt kraftigare vapen till Ukraina. Vi håller på att snöra in oss i en framtid som vi till slut inte kan rå på.

Det här är verkligen en upptrappning. Hur länge varar freden? Tills krig tar vid! På vilket sätt är det en upptrappning? Ja, vi har ett fullskaligt krig i Europa. Och Nato enheter positionerar sig ända in i våra vikar för att vi på nationell nivå är rädda och behöver hjälp. Är vi hotade? Eller är vi med och bygger upp hotet?

Det är alldeles för stora spänningar mellan lekplatsen Gröna lund och vad denna båt representerar. Här ska det nu kryssa omkring piggelina båtar med nysydda segel och inte fartyg under anstiftan till krig. 

Detta är mer än en uppvisning.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln