_DSC9211-2.Mobilen

Leif G W Persson

Jag såg ett samtal Malou von Sivers/TV4 hade med Leif G W Persson. Leif som kommit att bli en slags nationens farfar hos vilken frågor med allmänintresse brukar stämmas av. Han svarade också på frågor om sin gudstro. Inspelningen finns på TV4 Play. Jag vill citera deras samtal här nedan:

Malou: "Om vi avslutar med din tro, för du är en troende person. Du ber din aftonbön och du tänker på att det måste ändå finnas ett liv efter det här."

Leif: "I och med att jag är fri att välja...Alternativet är ju den eviga sömnen, där du inte ens vet om du sover...Som ett ljus som har slocknat."

Malou: "Var finns din pappa Gustav idag? Han har packat alla sina verktyg, skriver du i din bok. Tagit med sig alla hammare och sågar och måttstockar."

Leif: "Och snart träffas vi igen."

Malou: "Snart träffas vi igen... Det är en bra tanke?"

Leif: "I och med att jag är fri att välja..."

Malou: "Vad menar du med "Fri att välja"?

Leif: "Hur kan man tro på nåt sånt? Ja, de som tror starkast idag, de tror på motsatsen. För den är lika obevisad på det som jag tror på. Jag har valt att tro på det trevliga alternativet. Ska det vara så svårt att fatta? Nej, jag tycker att bevisbördan åvilar dem som hävdar motsatsen. Det är självplågeri i extrem form."

Leif G W Persson har en poäng. Det har kommit att bli så att vårt ursprung har hamnat hos de kristna att försvara och kunskapen om ett evigt liv att förvalta. De kristna som verkligen har en förklaring till skillnad från de som inte tror på Gud. Men det hjälper inte att bara vara väckt i frågan! Det räcker inte att stryka samvetet medhårs med hjälp av andliga sånger tills nästa gång syndanöden kommer över oss! Det måste till ett beslut, ett avgörande beslut inför Jesus! Annars förblir man kvar i sina synder och i ett förtappat liv och tillstånd. Man måste oförbehållsamt överlämna sitt liv till Jesus. Annars går man förlorad. Det är inte sanningen om ett evigt liv som frälsar. Utan det är sanningen om att Jesus kom, levde och dog för våra synder som frälsar oss då vi släpper in Jesus i våra liv. "Den som tror och bliver döpt han ska vara frälst." , säger bibeln. Men det är inte tron på ett evigt liv som frälsar. Nej, man måste få sin sak klar med Gud på ett individuellt och personligt plan. Det gäller också dig och din själ.

Vad hjälper det en människa om hon känner sig dömd men inte tar emot nåden? Det förändrar inget. Du måste ta emot nåden. Nåden som Gud erbjuder dig. Den påtvingas dig inte. Nåden finns hos Jesus för ett sönderbråkat hjärta.

Lämna hela ditt liv till honom, min vän. Då får insikten sin naturliga uppföljning och konsekvens. Gud välsigna dig att ta det steget. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln