_DSC9211-2.Mobilen

Mr. Eternity - Arthur Stace...


En vän tipsade mig om historien om "Mr. Eternity ". Han kom att kallas så Arthur Stace från Australien. Arthur Stace hade en kriminell bakgrund men blev frälst. Han satt en kväll på en gudstjänst och hörde en predikant tala om evigheten. Det här var på 1930-talen. Den Helige Ande grep Arthur Stace under predikan - att han under 30 års tid fram till sin död gick upp och ut på nätterna och skrev med gul krita på stadens gator: " Eternity ". Människor blev påminda om evigheten. Han blev så ett redskap för himlen.

Det första som slår mig är att aldrig underskatta förkunnelse från talarstolen. Upplever predikanten att orden han säger är entoniga och torra... Man kan aldrig veta hur den Helige Ande levandegör orden hos lyssnarna. Underskatta aldrig dina sanningar framlagda från Guds ord. Ett enda ord kan den Helige Ande levandegöra så till den grad att en enda människa lyckas skaka om sin stad och sitt land genom ett enda sagt ord. Människor började nämligen tänka på de eviga frågorna i Australien på grund av Arthur Staces driv och enfald.

Nu har jag fått boken idag och ska med förtjusning läsa om denne mans liv!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln