_DSC9211-2.Mobilen

Mr. Eternity - Arthur Stace...


En vän tipsade mig om historien om "Mr. Eternity ". Han kom att kallas så Arthur Stace från Australien. Arthur Stace hade en kriminell bakgrund men blev frälst. Han satt en kväll på en gudstjänst och hörde en predikant tala om evigheten. Det här var på 1930-talen. Den Helige Ande grep Arthur Stace under predikan - att han under 30 års tid fram till sin död gick upp och ut på nätterna och skrev med gul krita på stadens gator: " Eternity ". Människor blev påminda om evigheten. Han blev så ett redskap för himlen.

Det första som slår mig är att aldrig underskatta förkunnelse från talarstolen. Upplever predikanten att orden han säger är entoniga och torra... Man kan aldrig veta hur den Helige Ande levandegör orden hos lyssnarna. Underskatta aldrig dina sanningar framlagda från Guds ord. Ett enda ord kan den Helige Ande levandegöra så till den grad att en enda människa lyckas skaka om sin stad och sitt land genom ett enda sagt ord. Människor började nämligen tänka på de eviga frågorna i Australien på grund av Arthur Staces driv och enfald.

Nu har jag fått boken idag och ska med förtjusning läsa om denne mans liv!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln