_DSC9211-2.Mobilen

Jesus Revolution

När jag var tio år gick David Wilkersons filmatisering av boken "Korset och stiletten" i aulan på Bergsjönskolan i Göteborg. Jag och min skolkamrat Magnus gick dit en kväll. Filmen, en omskakande samhällsskildring från 1970-talets New York, där Jesus grep många gängmedlemmars hjärtan till befrielse och frälsning från droger genom Wilkersons arbete. Jag minns att jag berördes otroligt mycket. Gangsters som först fick förtroende för David Wilkersons person och sedan hans arbete, vilket öppnade deras hjärtan för Kristus.

Nu har en filmatisering över Jesusfolket lanserats." Jesus revolution" Borde jag gå och titta som vuxen? Jag berördes som barn av det Jesus kunde göra. Kan denna film röra min person till en likadan förändring i mitt liv, att bli en själavinnare? Eller blir det bara ett känslosvall - likt ett fyrverkeri som stiger högt, lyser starkt, men sedan bara slocknar? Det är frågan.

Det finns ett arbete att utföra idag för Jesus. Vårt samhälle har snart samma drog och gangsterproblematik som i New York på 1970-talet. Vem tänker på dem utifrån ett evangeli perspektiv? Det bekommer oss inte. Vi väntar på Jesus tillkommelse så vi undslipper vedermödan. Det är nog för oss. De andra får skylla sig själva...Är det vår hållning?

Mina vänner, förtäringen av popcorn under filmen kommer att ha lämnat oss efter bara en dag och vi är tillbaka i samma lunk. Med eller utan extra salt. Men vi kommer att bli rörda. Vi kommer att bli nostalgiska. Vi kommer att vilja. Vi kommer att känna omvändelsens maning till oss. Till vaddå? Att få vara med om samma sak. Men det kommer vi inte. Varför? Därför att en film kan inte ge oss kraften att förändra ett ljumt oengagerat kristet liv. När bekände vi Jesus sist? Det kommer vi inte ens ihåg. Men vi är ingen förnekare i alla fall... Vi är passiva kristna - trots att vi skulle vara febrilt aktiva i den yttersta tiden. Inte sant?

Nej. Gå inför Gud. Be honom om hjälp att hitta de uttrycksformer eller  verksamhetsformer för din egna evangelisation. Betjäna din samtid. Ensam eller tillsammans med andra. Jesusfolket blev först berörda av Jesus. Sedan gick de rakt in i sin generation och erbjöd Jesus för människorna. Det har du också möjlighet att göra. Och du är kallad till det.

Du kristne! Ut ur bänkraderna! Ut ur biosalongen! Bli fylld med samma eld och glöd som skådespelarna försöker imitera. Vid årets slut är filmen glömd. Du är tillbaka i ditt samma jag. Och allt är som vanligt igen.

Arma kristna! När ska Jesus bli verklig för oss? Missionsbefallningen är lösningen. När vi går ut får vi himmelsk assistens. Jag har upplevt det själv. Jesus bor därinne i hjärtat och han värmer hela varelsen vid bara tanken att gå ut i hans tjänst. Ja, då blir vi besjälade av den kraft som också bodde i Jesusfolket. Sluta sitt i kyrkan söndag efter söndag. Det var din livmoder men där ska du inte sitta för evigt. Börja kryp! Börja gå.

Jag kommer inte söka mig till filmen, vad jag vet - även om Jesusfolket hör till min trosriktning. Det finns ingen prioritet i det. Min tid är för kort och det finns ett alldeles för stort väckelsearbete att utföra. Jag vill redan här och nu praktisera Jesusfolket. Det sker inte i dessa biosalonger.

Vet du inte hur du ska vittna om Jesus? Bor du i Stockholm? - ja, då kan du få följa med mig på stan. Jag ska visa dig hur jag går till väga. Kom och dela traktater med mig. Jag är till min natur den sämste i att verka som evangelist. Men Herren går med och han kan förvandla också dig. Det är faktiskt en styrka i att vara sämst i evangelistens ämbete. Människor som kommer förbi har många gånger sagt mig; det lyser Jesus lång väg när man får syn på dig. Det har jag ingen aning om.

Gud välsigna dig att ta Jesus på allvar. Då kommer han att bekänna sig till dig inför sin Fader och änglarna.

Det är svindlande stort.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln