_DSC9211-2.Mobilen

Ge åt Herren ära och makt!

" Ge åt Herren , ni Guds söner, ge åt Herren ära och makt! Ge åt Herren hans namns ära,
 tillbe Herren i helig skrud!"  Psaltaren 29

Det finns en sång från 70-talet av Pelle Karlsson med följande text hämtad från Psaltaren. Den är biblisk så det är inget påhitt. En hit är den.

"Ge åt Herren "... Kan vi ge något åt honom? Ja! Vi kan ge ära och makt. Han som tronar på vår lovsång. Ge! Giv åt Herren! Ära och makt. Tillbed i helig skrud.

Hela Psalmen introduceras med att Guds söner skall ge honom makten - genom äran. Fortsättningen av psalmen är en Gud som drar fram i full kraft. Är det inte det vi behöver? Att få se Guds mäktiga hand som förr. Jo!

Jag vill gärna göra första raden till ett facit över Guds tillträde. Och inträde! Tillträde och inträde till våra liv och vår samkväm. De efterföljande raderna uppvisar en Gud i full aktivitet. Är det inte det vi saknar? " Hans röst som får hindarna att föda. Herren som sitter på sin tron när syndafloden kom. Gud den härlige som dundrar över stora vatten... Kadesh öken bävar för honom."  

Är det inte så att den utlösande faktorn här är den mänskliga aktiviteten? Och dess förutsättningen för mottaglighet? Lovsång och tillbedjan! Såsom i himlen så och på jorden. Åtminstone är det en aktivitet utom Gud. Bland människor och änglar. Den sätter Gud i rörelse.

Om inte Gud har en utpost på jorden, då kommer han aldrig att manifestera sig. En kropp beredde du åt mig!  

Så ge åt Herren ära och makt. Tillbed i helig skrud.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln