_DSC9211-2.Mobilen

Dagens insats

I dag blev det tre timmar ute i korsningen i evangelisationens tecken. Fem hundra människor fick en traktat om JESUS. En så liten insats som kan betyda så mycket! 

En troende syster från Farsta slöt också upp oannonserat och deltog.

En troende kvinna på 85 år hade nyligen läst min blogg och tog på sig och gick ut i kylan för att träffa mig i korsningen. Hon frågade om hon kunde få beställa traktater av mig. Ja, hon var 85 år fyllda. Jag sa att hon kunde få av mina men att jag också kunde beställa egna flyers åt henne, men utan min hemsidas adress på. Den relaterade ju inte till henne. Men det gjorde henne inget. Hon fick en bunt. Så går evangelium ut och vidare till många!

Många äldre får också traktater tilldelade sig på stan. De frågar ofta vad det handlar om. Jag brukar svara: " Jag står här för att påminna om JESUS. " Du förstår; det aktiverar all den kunskap de redan har om HERREN och det väcker liv i det beslut man kanske skjutit på under hela livet. De lever kanske livets sista dagar. Vem vet. Så oerhört viktiga möten!

Hos evangelisten är det så att om det kommer en yngre och en mycket äldre på ömse sidor om mig då vet jag inte alltid vilken jag ska prioritera. Den äldre är möjligen på väg ut ur tiden och det kan vara sista tillfället vi träffas och den yngre behöver höra om JESUS så fort som det bara går. Då går det undan i traktatbunten. Båda måste få! Det är inställningen.

Hör ni! Hör ni... Ja, hör ni. Anneli åttiofem år tar kraft och engagemang till sig och aktiverar sig för JESUS! I de åren då man gott och väl kan tycka sig kunna slå sig till ro och överlåta till de som har bättre ork och kraft till evangelisation. Stockholm är full av kristna ungdomar och medelålders som aldrig kommer på fötterna och i tjänst. Vad håller man hus? Ut på gatorna och nödga människorna, så står det i evangelierna!

Evangelisationsarbetet kommer att fortsätta. Oförtrutet. Genom en, genom många eller genom få. Det är inte församlandet i sig som är det centrala. Det centrala är JESUS! När JESUS blir synliggjord då kommer också de andra frågorna på sin rätta plats. 

Jag vill slutligen påminna om  ett allvarsord. Det är ett skrämmande ord. Ett bibelord. Det är en förklaring med konsekvenser om hur allvarligt det är att som troende inte våga bekänna JESUS som sin frälsare - fastän han är det för många kristna. Ja, det är närmast en dementi på verklig frälsning att inte våga. Jag vill inte tvinga dig till någonting. Men rannsaka dig själv, du kristne, inför denna relevans. Om nu JESUS sagt detta då är det på sin plats att någon påminner om det. Det är insikter på förhand som vi får oss omtalade här. Tänk om JESUS skulle blygas för dig vid ditt första synliga möte? Det handlar inte om att man går förlorad. Men att JESUS blyges för den han möter. Vilken kärlekens tragedi!! 

"Den som blyges för mig och för mina ord, för honom skall Människosonen blygas, när han kommer i sin och min Faders och de heliga änglarnas härlighet."

(Matteus 10:33)

Är JESUS levande för dig idag - då vill du berätta om honom. Är han inte levande för dig - ja, då behöver du ett möte på nytt med Honom. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln