_DSC9211-2.Mobilen

Gamlabro...gatan!


"Han talade endast i liknelser till dem, för att det skulle uppfyllas som var sagt genom profeten: "Jag vill öppna min mun för att tala i liknelser. Jag skall förkunna vad som har varit dolt sedan världens skapelse." (Matteus evangelium 13.)

Evangelierna berättar många liknelser av JESUS. Vad är en liknelse? Ja, det är något som berättas med klargörande illustrationer. Beröringspunkter som förstärker det man egentligen talar om. Man kunde gott säga att man besjälar sitt budskap. Här måste vi hänge oss mera åt alla JESUS liknelser, för det heter hos profeten att han skulle på det viset " förkunna vad som varit dolt sedan världens begynnelse." Det är ju något oerhört, egentligen.

Jag skulle vilja ta er med genom JESUS undervisning i liknelserna. Jag vill återkomma till dessa texter framöver.

På måndag måste jag bara ut till korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan igen. Jag gick förbi där efter jobbet idag, även om bilden här ovan är från ett annat tillfälle. Idag var det en ström av människor som gick där och jag saknade omedelbart mig själv stå där. Jag hade inga traktater med mig och var i ett annat ärende. Jag får inte nog i denna uppgift! Det är inget tvång med jordiska mått mätt men det är en törst, närmast. Det står att JESUS törstade när han hängde på korset. Jag tror inte det var törst efter vätska. Det finns väl andra behov i såna fall som överträffar törsten när man har taggar runt huvudet, sår i sidan och spikar genom händerna. Då är inte törst så centralt på önskelistan. Jag kan inte veta det säkert men jag tror att JESUS törstade i andligt avseende. Något av den törsten handlar detta om. Törsten av att ge ut av "det levande vattnet " som JESUS talade om. Det vattnet han själv äger och ger ut.

Ja, jag la märkte till att man placerat inte mindre än åtta stora lejon runt evangelisationsplatsen. Det är ju mer än furstnämligt. Talet åtta betyder en ny begynnelse. Välter du åttan blir den ett evighetstecken. Där emellan lejonen ska åter och åter tusentals människor få beröras av budskapet om JESUS!  Den helige Ande bubblar som en omskakad champagneflaska inom och han verkar ha ett stort intresse för denna plats. Jag kan inte säga annat. Gud vare lov! Det avtar inte. 

Till sommaren ska vi ha dop i Sickla sjö. Tack JESUS! Det är så mäktigt.

Välkommen att vara med! Evangelisationen blir inte inställd för att det var för få som anslöt sig, nu på måndag. Då är det i mänsklig kraft. Nej, mänsklig kraft håller inte för två ens. Men det går inte att stoppa Guds Ande då han har påbörjat något. Det kan jag intyga för dig. Det är bara att ledas av Honom och han kommer att utföra sitt kvalificerade verk - helt oöverblickbart idag. 


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln