_DSC9211-2.Mobilen

I morgon

I morgon är det dags igen för mig att inta korsningen Gamlabrogatan - Drottningatan här i Stockholm. Där ska jag stå med mitt plakat som pekar på att Jesus älskar varje människa. Hans kärlek som inte är prestationskrävande. Den bygger inte på gott uppförande eller på god etik och moral. Den önskar bara ett gensvar. Inte till mig men till honom! Det är ingen kärlek som under lågkonjunktur lämnar dig övergiven för någon annans skull eller som tappar intresset för dig av en eller annan orsak. Sådan är inte Gud.

Nej, Jesu kärlek är evig och den är kopplad till den du är. Inte alltid för vad vi gör men för vilka vi är.

Jag kommer att stå där i korsningen och för er som är nya på min blogg, för att peka på Jesus, för att finnas till, och för att betjäna människor. Jag är inte Jesus men jag kan få vara hans redskap i Jesu namn. Jag vill hjälpa dig i bön om du så vill. Resten gör han i ditt liv! Han är ju på riktigt.

I det namnet fick de första kristna verka genom, efter det att Jesus hade farit upp till himlen. Det var ett uppdrag han gav till sina lärjungar i alla tider, tills han kommer tillbaka. Det gör han mycket snart. Det åstadkom befrielse från synd, läkedom till själen, hälsa till kroppen och ett nytt liv i hans namn. Han har inte förändrat sig på den punkten. Men han har tyvärr för få som erbjuder detta till människor. En uppgift han gett till de frälsta.

Flera har frågat mig vilken kyrka jag representerar. Ingen. Och jag frågar inte efter dina pengar. - Det är bara jag och Jesus här, brukar jag svara. Det blir inte så mycket kyrklig verksamhet men det blir mycket av det väsentliga - Jesus som frälsare!

Jag kommer att stå tills jag delat ut motsvarande lika många traktater som det finns säten i tio lokalbussar. Femhundra stycken. Tänk! Jag kommer att hålla på med detta tills jag blir synonym med det hörnet, även om det inte är målet.

Tänk inte att du ska göra stora saker för Gud. Gör något för Gud med små medel, istället. Att vara verksam i Guds rike är att arbeta med det dyrbaraste som finns. Människosjälar. Är det inte nog inspirerande? Människovärdet som aldrig devalveras inför Gud. 

Jag ska bygga ett namn där på stan. Inte mitt egna. Men Jesusnamnet! Gud kommer att sanktionera det. Det är jag övertygad om. 

Det är en gudstjänst.

En tjänst inför Gud.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Stina » Jesus !:  ”Stämmer helt in i vad du säger! Var tvungen sjunga sången för mej själv. Men Pel..”

  • Helene » Jesus Revolution:  ”Hej! Jag kommer gärna till Stockholm vid tillfälle. Väntar in tills Herren har b..”

  • Siri » Jesus Revolution:  ”Jesus is the revolution for the people!”

  • Thommy » Mannen med vilddjursklor:  ”Ja, det är det bestående intrycket också jag har av den museiintendent som förev..”

  • Berno » Mannen med vilddjursklor:  ”Värmlands museum i Karlstad framställer Boltzius som en bedragare och alla "bevi..”

Bloggarkiv

Etikettmoln