_DSC9211-2.Mobilen

I morgon

I morgon är det dags igen för mig att inta korsningen Gamlabrogatan - Drottningatan här i Stockholm. Där ska jag stå med mitt plakat som pekar på att Jesus älskar varje människa. Hans kärlek som inte är prestationskrävande. Den bygger inte på gott uppförande eller på god etik och moral. Den önskar bara ett gensvar. Inte till mig men till honom! Det är ingen kärlek som under lågkonjunktur lämnar dig övergiven för någon annans skull eller som tappar intresset för dig av en eller annan orsak. Sådan är inte Gud.

Nej, Jesu kärlek är evig och den är kopplad till den du är. Inte alltid för vad vi gör men för vilka vi är.

Jag kommer att stå där i korsningen och för er som är nya på min blogg, för att peka på Jesus, för att finnas till, och för att betjäna människor. Jag är inte Jesus men jag kan få vara hans redskap i Jesu namn. Jag vill hjälpa dig i bön om du så vill. Resten gör han i ditt liv! Han är ju på riktigt.

I det namnet fick de första kristna verka genom, efter det att Jesus hade farit upp till himlen. Det var ett uppdrag han gav till sina lärjungar i alla tider, tills han kommer tillbaka. Det gör han mycket snart. Det åstadkom befrielse från synd, läkedom till själen, hälsa till kroppen och ett nytt liv i hans namn. Han har inte förändrat sig på den punkten. Men han har tyvärr för få som erbjuder detta till människor. En uppgift han gett till de frälsta.

Flera har frågat mig vilken kyrka jag representerar. Ingen. Och jag frågar inte efter dina pengar. - Det är bara jag och Jesus här, brukar jag svara. Det blir inte så mycket kyrklig verksamhet men det blir mycket av det väsentliga - Jesus som frälsare!

Jag kommer att stå tills jag delat ut motsvarande lika många traktater som det finns säten i tio lokalbussar. Femhundra stycken. Tänk! Jag kommer att hålla på med detta tills jag blir synonym med det hörnet, även om det inte är målet.

Tänk inte att du ska göra stora saker för Gud. Gör något för Gud med små medel, istället. Att vara verksam i Guds rike är att arbeta med det dyrbaraste som finns. Människosjälar. Är det inte nog inspirerande? Människovärdet som aldrig devalveras inför Gud. 

Jag ska bygga ett namn där på stan. Inte mitt egna. Men Jesusnamnet! Gud kommer att sanktionera det. Det är jag övertygad om. 

Det är en gudstjänst.

En tjänst inför Gud.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln