_DSC9211-2.Mobilen

Sickla strands dop plats!

Vackra Sickla strand - platsen för dopförrättningar Vackra Sickla strand - platsen för dopförrättningar


"När de nu färdades vägen fram kom de till ett vattendrag, och hovmannen sade: "Här finns vatten. Vad hindrar att jag blir döpt? Han befallde att vagnen skulle stanna. Både Filippus och hovmannen gick ner i vattnet, och Filippus döpte honom. När de kom upp ur vattnet ryckte Herrens Ande bort Filippus, och hovmannen såg honom inte mer. Han fortsatte sin resa, full av glädje. Filippus kom till Ashdod, och han vandrade omkring och förkunnade evangeliet i alla städerna tills han nådde Caesarea." (Apostlagärningarna 8: 36-40)

Om det är något man alltid kan bestrida så är det barndopet. För att tala samtidsspråk så är det ett övergrepp på barnet. Ett rituellt övergrepp. Barnet vet ju inte om att det finns till ens. Nej, den som tror och bliver döpt, han skall vara frälst, står det i skriften. Det är bibelns lära. Ett barn tror ingenting. 

Nej, bibelns klara lära som hade Johannes döparens dop i närtid, där gick man båda ner i vattnet. Jesus döptes på det viset. Det handlar om en begravning. Man begraver det gamla syndalivet. Låter det inte attraktivt? Tänk att få lägga allt elände bakom sig.

Mitt förra blogginlägg hade en burlesk bild, tycker jag. Men det var inte bilden i sig som var förmedlandet utan dopfrågan. Jag lägger här en ren bild från dopplatsen. Detta underbara ställe!

Här kan många närvara. Bryggorna är idealiska för det. Mitt kamouflagetält fungerar jättebra till omklädningsrum i ståhöjd också. Allt står redo.

Ja, vad hindrar att du blir döpt? Akten är så enkel men ändå en tröskel att ta sig över. Det gör den inte rituell utan verkligen önskvärd för den som önskar följa Jesus!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Leif Backman » Herren kallar på dig!:  ”Ett ord från Haggai 1:4 lyser upp när Du talar om ett Guds hus i centrala Stockh..”

  • Thommy » Herren är på din högra sida.:  ”Dick! Den är med övertygelse ämnad för dig och jag hymlar inte. Herren har dig ..”

  • Osomas, Dick » Herren är på din högra sida.:  ”Vem är då på Herrens vänstra sida?”

  • Thommy Jakobsson » Visionen bär !:  ”Leif, Statsbidragen är en stor olycka för kristen verksamhet. Ett stort ämne. ..”

  • Leif » Visionen bär !:  ”Guds Frid, Jag tror att det blir en delning i frikyrkorna och många kommer lämna..”

Bloggarkiv

Etikettmoln