_DSC9211-2.Mobilen

Jesus skall komma igen!

Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord.   1 Tess.4:16-19.

En av de stora frågorna för de som tvivlar på Guds existens är; hur kan vi ha evigt liv eftersom vi dör och kroppen faktiskt bryts ner och försvinner? Hur är det möjligt att leva vidare utan sin kropp som vi lärt oss vara så beroende av, för vårt liv. Ett evigt liv - finns det? Svaret på frågan går inte att bevisa - lika lite som man kan bortförklara skapelsen stora under om att det finns en Gud som placerat en enda planet med livsbetingelser i ett enda universum, men som vi ändå inte kan förklara eller bortförklara uppkomsten av. Vi kan bara förundras över hur livet harmonierar. Vår eviga tillblivelse ligger bortom detta liv vare sig vi vill tro det eller bekänner oss till det. Precis så är det också med skapelsen som hör till samma fråga - vår jordiska existens.

Att tro på evigt liv kan jämföras med fotografering - om än i missvisande proportioner. Om du för tusen år sedan hade påtalat för dåtidens människor att man i framtiden skulle kunna fotografera och än mer häpnadsväckande kunna filma människor med rörliga bilder och ljud, skulle du aldrig blivit trodd. Hur skulle det vara möjligt? Vi är så vana vid det så vi reflekterar inte över det. Men det är ett under. Maskiner vi skapat kan gestalta exakta människor. Vi kan se dem och vi kan höra dem tala fastän de kan ha dött. Vi kan spela upp och bildvisa människor på ett fotopapper eller på en skärm. Levande som döda. Så på ett vis lever de vidare i den formen, om än statiskt. Vad vet du då om vad Gud kan göra med oss, han som skapade de första människorna av jord?! Vår kropp som också blir till jord en dag fastän vi är av kött. Tvivlar vi också på det då är vi illa ute och ur förstånd.

Människan framhärdar i att förneka att Gud skapat henne med evigt liv, det vill säga existens bortom detta liv. Men människan själv kan klona och skapa kroppsdelar av det material som Gud skapat oss med. Det förnekar vi inte.

En dag skall Gud avbryta livet i den här formen. Döden är en sådan slutstation. Den Jesus som vi fått kunskap om, som vi lärt känna eller förkastat, skall komma tillbaka. Vilken fantastisk nyhet! Och så rikt detaljerat beskrivet. En befallning skall gå ut. En högt stående ängel i rang skall säga något i saken. DÅ skall Herren stiga ner från himlen. Det skall ha en sådan effekt att de som dött skall uppstå ur sina gravar. Molekylerna och blotta minnet av dig kommer att händrycka dig till liv! Men inte hos alla. Bara de som dött i en god relation till Jesus. Här handlar det om relation den enskilda människan och Jesus emellan. En god sådan. Tillhörighet och vänskap behöver inga förklaringar. Tack och lov! Bibeln beskriver det som att ha "dött i Kristus", dvs. man har trott på honom till livets slut. 

De som fortfarande lever när denna händelse äger rum skall ryckas upp bland molnen för att möta Herren Jesus. Varför är den noteringen så viktig, den med molnen? Där sker den första synliga mötesplatsen. Jesus har då kommit tillbaka som han lovade, han som försvann bland molnen efter sin uppståndelse och som änglarna berättade för lärjungarna, att hans skulle komma tillbaka på samma sätt som man sett honom fara upp. Molnen tog honom bort. Han försvann där.

Vad är poängen - du som inte kan förneka flygplan som kan stiga upp ända in i rymden och beskådar satelliter som inte tar hänsyn till jordens dragningskraft?

Det här jordelivet är tillfälligt. Vi lever en kort tid sedan skall vår kropp dö och vi går vidare i en annan skapelse. Hur är det möjligt? Ja, hur är det möjligt att filma en person som man sedan kan spela upp sekvenser av som om han eller hon fortfarande fanns och var närvarande? Själen fortlever, om du förstår min bild. Gud har skapat något bättre och han har tagit sig an formen för nästa liv. Tänk att leva ett evigt liv på denna jord under dessa förhållanden - det vore förfärligt!

Men Gud är god och han har berett en bättre tillvaro. Den väntar vi på! Det finns möjlighet för dig att göra detsamma. Gud är god och han låter sig finnas av dem som söker honom.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln