_DSC9211-2.Mobilen

Swish nummer

Det är otroligt provocerande för mig att tänka på att starta en insamling för att skaffa en biograf till evangeliskt arbete i Stockholm. Jag är bara ett Swishnummer ifrån! Så är det igång. Jag behöver inga medel själv. Så är det sagt. Det lär gå åt många miljoner för att köpa en teatersalong. Man kunde börja samla in medel.

Jag tror att det finns ett enormt intresse för en öppen frikyrka i Stockholm som tror på bibliskt dop och som kan definiera det som bibeln anser vara synd för synd. Ja, det finns till och med något i skriften som kallas för svår synd. Kan du tänka dig.

Men kyrkan idag flirtar med sin samtid. De begår samma hor med sin samtids djävul som Israel gjorde på sin tid då deras egna profeter profeterade emot dem. Kyrkan idag måste följa sin samtid för statsbidragens skull och de kristna följer med och efter. Det är oerhörda saker! Bibeln uppmanar gång efter annan; "Dra ut ifrån dem, ni mitt folk! Och gör er inte delaktiga."

Jag är fem bokstäver, ett semikolon och tio siffror ifrån ett Swish-nummer! Hör ni mig? Men då blir det underställt debet och kredit. Denna matematiska förbannelse för Guds verk! Det vill jag inte. Men jag vill ha en teatersalong!! Inte för mig själv men för alla ensamma, vilsna och längtande Jesus människor. Mitt hjärta bultar och mitt blodtryck går upp bara vid tanken. Varför? För det finns ett stort behov och jag vet att Herren kan lösa det. Han tömde Genesarets sjö på fisk en gång. Åt Petrus & Co. Jag vet inte vad kilopriset låg på den gången, men volymen fisk var ansenlig eftersom den stod i proportion till att de inte hade fångat en enda fisk under hela natten, dygnet innan. Gud är inte beroende av proportioner!!

Men, min vän, tiden kanske inte är inne än. Å andra sidan; Ska jag stå där själv i ett arbete? I en stor teatersalong? Ja, varför skulle jag inte kunna det? Den Helige Ande har tidigare i historien låtit överlåtna kristna predika tre gånger om dagen i åratal och vunnit människor för Gud. De var alla normalbegåvade men hänförda av den Helige Ande. Hör du att jag talar till dig? 

Jag säger inte att David Wilkersons verksamhet är efterstävansvärd och en förlaga - fastän den kunde vara det. Gud lät honom få vara med och realisera ett sådant fint arbete i New York på 1970-talen. Det kunde ske också i Stockholm! Det är på tiden nu. - Gode Gud! 

Det finns så mycket medel hos de troende sammantaget att det inte skulle vara svårt att dra ihop många miljoner till denna sak. Det är jag övertygad om. Men jag föraktar pengar som styrmedel. De ska inte styra ett Guds verk. Aldrig!

Jag är svårt havande att få till en teatersalong här i Stockholm!! Snart tar jag en bäckenbotten bedövning via ett Swishnummer för att stilla smärtorna! Hör du mig? Det är söndag kväll och de kristna här i staden har inget vardagsrum att gå till! Vi måste också ut på ett trons äventyr. Det hör ihop. Gud har en fallenhet för sådana. Människor behöver veta vem Gud är. Människor behöver möta Gud och vinna frälsning i Jesus! Punkt, utropstecken, punkt!

Har du läst om Cornelius? Jag vågar knappt skriva och berätta om honom. Men jag ska göra det i alla fall. Men jag sparar utläggningen. Du får läsa själv och se vad Gud såg i hans liv när det gäller gåvor inför Gud. (!) ( Apg 10:1- 4 ) Det är oerhörda saker.

"Herre hjälp oss med en stor lokal! Visa vem du är, gör ett under ohh Gud, som du gjort i gången tid. Vi känner ditt namn och du räknar med oss. Varför skulle vi annars blivit havande? Vi önskar se din arm uppenbarad här i Stockholm! Res upp i dessa dagar ditt kränka namn, mitt ibland ditt eget folk! "

AMEN. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln