_DSC9211-2.Mobilen

Biografen är avspärrad


För ett par år sedan stod sig ekonomin i Sverige väldigt stark. Privathushållen tog lån för sina bostäder i nivåer som idag fullständigt avskräcker. Många är de som nu sitter fast i stora lån, för lång tid framöver. Så fort det har gått. 

Idag är handelsbalansen i världen mellan öst och västblocken så instabila att man talar om risk för recession. Räntan och inflationen tävlar på var sitt håll om att försvåra det för människor. Arbetslöshet och social misär följer i spåren. Kriget i Ukraina eldar på krisen. De kristna kommer att ha mycket att göra framöver! Förbered dig. Engagera dig. Lämna de dagar som varit bakom dig. Se framåt mot en ny skördetid! Gud kommer själv att uppväcka förkunnare och medarbetare under den helige Andes ledning och inte under vårt kontrollbehov.

Idag gick jag förbi de stora, tunga biograferna på Kungsgatan i Stockholm. En otrolig överetablering, Gud vare lov! En av dem verkar ha säckat ihop helt. Jag vet ingenting om orsakerna till att just den här salongen är avspärrad. Verksamheter som får stänga drabbar alltid enskilda människor någonstans i en kedja. Att någon ska drabbas är ingen önskan. Men vid ett tillfälle sa Jesus till sina lärjungar att de skulle gå in i staden och lösa en åsninnas fåle. Om de frågar något så säg; "Herren behöver den! " Får man göra så? Någon ägde ju åsnan... Jesus, du föregår med dåligt exempel. Eller är detta ditt exempel? Jag identifierar mig i denna situation starkt.

Det behövs en lokal i Stockholm och den ekonomiska krisen kommer att skaka fram en lokal. Det ska vara en väckelselokal och ett vardagsrum. Kanske denna. Eller en annan. Trons öga har sett det! Trons öga släpper inte blicken för det. Ja, jag går så långt att jag vill säga; jag går hellre ur tiden och ha haft fel i min vision än att jag ger upp denna tanke. Den går inte emot Guds vilja! 

Jag är uppvuxen med Guds ord sedan barnsben. Jag har läst om Elia och Elia Gud. Han bad landet in i kris. Det främjade Guds syften. Någon gång ska också Gud få komma till tals! Evangelium är Guds glada budskap i att komma till tals.

En biograf med cafe` skulle tjäna Guds syften. Jag säger det till dig och jag nämner det inför Gud. Det finns inget skäl till att dölja något. Detta är så spännande att följa. Jag ser avspärrningsbandet som talar om en nedsläckt verksamhet...Halleluja! Herren behöver den.

Det är en liten sak för Gud att ordna med detta och det är precis ett sånt under han är svag för. 

För människor - ett omöjligt projekt. Men för Gud är allt möjligt!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln