_DSC9211-2.Mobilen

Coronaviruset tilltar i spridning

"Då fick jag se en blekgul häst; och mannen som satt på den, hans namn var Döden, och Dödsriket följde med honom. Och åt dem gavs makt över fjärdedelen av jorden, så att de skulle få dräpa med svärd och genom hungersnöd och pest och genom vilddjuren på jorden."  Uppenbarelsboken 6

Idag meddelade Folkhälsomyndigheten att det totala antalet som avlidit i covid-19 nu är uppe i 10.185 människor bara i Sverige. Senaste dygnets inrapporterade avlidna den högsta någonsin med 351 stycken. Döden sjunker med åldern där de mellan 70-79 år är värst drabbade. Vissa forskare menar att vi inom ett par månader kommer att ha ökat den siffran med 5.000 avlidna människor. Ett apokalyptiskt skeende!

Bibeln talar om en blekgul häst som far fram. Den far fram urskillningslöst. Därför står så många frågande; varför dör just han eller hon? Det är det typiska för urskillningslöshet. Den är inte riktad. Den är bara drabbande.

Det profetiska ordet skall uppfyllas men syndens framfart har en oerhörd förmåga att föröka sig. Syndens verkningar måste hämmas. Det är det jag menar sker nu. Annars skulle inte den profetiska tidtabellen hålla. Därför ser vi i Guds ord att också hästarna som drar fram i uppenbarelsen har sin bestämmelse. "Dem gavs makt " , står det skrivet. Därvid är också den  blekgula hästen en del av det profetiska ordet.

Men den som känner Jesus Kristus har hos honom en evig tillflykt!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy Jakobsson » Jesus !:  ”Ja, den är underbar, Stina. Jag har haft den flertalet gånger här på bloggen. Ko..”

  • Stina » Jesus !:  ”Stämmer helt in i vad du säger! Var tvungen sjunga sången för mej själv. Men Pel..”

  • Helene » Jesus Revolution:  ”Hej! Jag kommer gärna till Stockholm vid tillfälle. Väntar in tills Herren har b..”

  • Siri » Jesus Revolution:  ”Jesus is the revolution for the people!”

  • Thommy » Mannen med vilddjursklor:  ”Ja, det är det bestående intrycket också jag har av den museiintendent som förev..”

Bloggarkiv

Etikettmoln