_DSC9211-2.Mobilen

Samma tema!

Jag vaknade denna morgon kl. 04.50 till en sång av Aage Samuelsen. Den sjöng av sig själv i mitt inre. Det var så länge sedan jag sjöng eller hörde den sjungas att jag hade glömt av den fullständiga texten. Det är ju märkligt. Min pappa sjöng den ofta. Och ändå! Ja, det var inte Andrè Viden som sjöng den, denna gång. Vart är han, någonstans? Har du inte hört att Gud är en nitälskande Gud? Oh Sela.

Ja, Gud har något på gång, som man brukar säga. Varför skulle annars samma tema återkomma genom den Helige Ande, gång på gång? Sången sjungs inte längre. Den har ett alldeles för färgstarkt språk och hör till en annan tid, skulle en recensent säga. Men det är fel! Sången träffar mitt i prick.

Jag skriver ner sången här och många av er som känner till sången och som ännu förstår textens innebörd, förstår att Gud vill göra något nytt, bara vi blir uppfyllda med den helige Ande och blir frimodiga på nytt - då kan detta ske!

Amen!

Tack och lov att elden faller, Som på pingstens stora dag, Och den brinner härligt över denna jord. Från sin tron nu Herren kallar, Syndare av alla slag, Botar sjuka, frälsar, dukar nådens bord.

Kör: Elden brinner lika härligt nu som förr; Underbara tecken Gud ibland oss gör. Jesu budskap seger får, Guds församling framåt går, Elden brinner lika härligt nu som förr.

Törnebusken åter brinner, Och Guds härlighet är när, Det ger bud om frihet, läkedom och tröst. Andens kraft han mäktigt sänder, Reser upp en väldig här, Som från syndens slaveri är fri och löst.

Teorier bryter samman, Världslig visdom likaså, Enkla redskap brukar Jesus nu igen. Guds församling ropar; Amen!, korsets väg vi vandra må, Då stadfäster Gud med eld från himmelen.

 -  Aage Samuelsen  -


 

Etiketter: aage samuelsen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln