_DSC9211-2.Mobilen

Lasse Berghagen...

Jag tänkte för ett slag; ska jag verkligen rubricera detta inlägg med Lasse Berghagen. Artisten som fått stå ikon och symbol över profan glädje och mänsklig lättsamhet under årtionden. Han har på något sätt blivit en fadersfigur för artist Sverige och sinnebilden för de som saknar en pappa i stort. Trygghetens symbol. Längtan efter - som tar armkrok med saknaden och våra egna förluster som dränks under sentimentalitet. Vi stäms till sorg och medlidanden.

Men hur många sånger du än diktar och sjunger eller hur många du än har roat i livet så skall varje människa möta sin Gud. Där blir frågan; Vad har du gjort med kunskapen om Jesus Kristus vår frälsare och den frälsning som Gud gav dig? I himlen skålas det inte. Nej, i himlen är alla orsaker till skickligt eller oskickligt sätt att leva undanröjda. Där behöver du varken under sorg döva ditt omdöme eller spä ut den under glädje. Glädjen där blir i överflöd. Och ingen synd ska bli funnen.

Innan du går in i evigheten måste du ha lämnat ditt liv åt Jesus. Han väntar på dig! Sedan är det för sent. Försent. För alltid försent. Det är den enda saken du har att ta ställning till av evighetsvärde här i tiden. Gud har berett en ny himmel och en ny jord där rättfärdighet bor. Vägen och dörren dit går genom Jesus! Men Gud vill inte ha in synden dit. Han värnar om oss. För då skulle samma elände uppstå igen. Krig och ondska. Sjukdom, nöd och död ska inte ses där. Därför är valet ditt.

Varför skriver jag så här? Därför att det är ett mycket bra tillfälle att evangelisera bland människor just nu. Människor är påminda om livets slut och om en oviss framtid. Vi står alla lika inför döden. Lika värnlösa. "Det är förelagt människan att en gång dö och sedan dömas." ( Hebr. 9:27 ) Alltså finns det ett liv efter detta. Om själen dog skulle domen förbli verkningslös. Det fanns då ingen dom att utkräva någon. Men domen och straffet tog Jesus på sig! Överlämna därför hela ditt liv i hans hand och jurisdiktion. Du kommer inte in i himlen med din synd. Det gäller alla. Jesus väntar på dig med en öppen famn!

I dag meddelade mig Leif i Småland att han är på väg till Värnamo för att evangelisera om Jesus. Så underbart att höra! Och så oerhört angeläget. Det tål att annonseras.

Det finns livskraft hos de som springer med det glada buden över bergen, som psalmisten diktar. "Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens fotsteg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning och säger till Sion: "Din Gud är konung! " (Jes. 52:7)

Varför står det att han kommer över bergen? Därför att berg är ett hinder. Och ett hinder ska övervinnas.

- Ta emot Jesus i ditt liv innan det är försent. Du har inga garantier för morgondagen.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln