_DSC9211-2.Mobilen

Flera Evangelister!

Foto: REINO JILLKER Foto: REINO JILLKER


"Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er andliga gudstjänst."  (Romarbrevet 12:1)

Det är enastående och gripande då jag idag fått rapport om att en broder i västra Skåne axlat manteln och på samma sätt som jag och Leif i Småland tryckt upp flyers utifrån min ursprungliga traktat som förlaga och börjat evangelisera på sin hemort. Nu finns det utifrån detta arbete nya traktatevangelister både i Västerbotten, Småland, Skåne och i Stockholm. Det växer. Människor kommer i rörelse. En man har blivit fyra stycken. Det är ovärderligt. - Tack Jesus! Vi gör det för dig och med dig.

Så sätts allt flera i tjänst. Himlen kommer att vaka över varje såningsmans arbete. Tro inget annat. Och den Helige Ande kommer att assistera den enskilde fortlöpande i Guds verk. Det har vi Guds ord på. - Tack Jesus! 

Dagens bibelord uppmanar oss att frambära våra kroppar. Ett märkligt sätt att uttrycka det på. Betydelsen är att ställa allt som ryms i kroppen till Guds förfogande. Ja, det innefattar hela människan. Inte sant? Och som ett "offer". Det låter kusligt. Ska vi offras? Ska vi dö? Är det uttryckets innebörd? Nej, det handlar om varje kristens gudstjänstliv och vår överlåtelse till Herren - likt ett offer. Offer handlar om att ge avkall på något eller ge något till förmån för annat.

När vi tänker på gudstjänst då tänker vi på kyrkobesöket där vi kanske mest passivt åtnjuter andras uppoffringar i sång, bön eller förkunnelse. Vi värmer mest bänken vi sitter på som åhörare, njuter av gudstjänsten, odlar vårt sociala umgänge och så går vi sedan hem igen. Stärkta. Det är inte fel. Men inte Guds fullkomliga vilja. Ett gudstjänstliv är ett mycket mer omfattande begrepp där vi alla kommer i aktiv tjänst för Herren.

Vi uppmanas att genom vårt vara, tjäna Gud. Genom vår kropp. Gudstjänst är att tjäna Gud. Vänd på ordkombinationen så har du det. Gudstjänst - Tjänst åt Gud. Här öppnas det upp för oss att genom våra olika gåvor och förmågor tjäna Herren med vårt vara

På tisdag förmiddag kommer jag att stå i korsningen Gamla brogatan - Drottninggatan igen och dela traktater. Det är en ynnest att få göra det och att känna Guds påtagliga välbehag över ens liv i detta arbete. Och om möjligt vinna någon för evigheten.

- Välkommen in i evangelisationen. Också du är ett vittne för Herren!!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln