_DSC9211-2.Mobilen

Konfrontationer!

Huset där jag blev frälst. En dödskalle pryder fönstren där min pastor hade sitt kontor. Så avskyvärt. Men "Du död - var är din seger? Du död - var är din udd? " - Jesus lever!! Huset där jag blev frälst. En dödskalle pryder fönstren där min pastor hade sitt kontor. Så avskyvärt. Men "Du död - var är din seger? Du död - var är din udd? " - Jesus lever!!


I går blev det ett par timmar i traktatmissionen. Åh vad jag önskar att fler och fler ägnade sig åt att nå människor på individnivå ute på stan. Det bästa av forum. Det var så de första kristna evangeliserade. Det var så Jesus lärde dem att arbeta i Guds vingård. Varför ska vi då stänga in oss i slutna grupper? 

En man kom rusande mot mig på Gamlabrogatan, från det håll där min ungdoms församling låg. Han skrek: "Maria, Guds moder, Maria, Guds moder!" Han syntes komma från ingenstans. Mannen var buren av en stegrad närvaro och en intensiv blick. Han bar på en energi som påverkade brukar uppvisa som är höga av sina droger. Mannen ställde sig precis framför mig. Jag tittade på honom. "Maria, Guds moder!", upprepade han och blängde på mig. "Varför ställer du Maria i vägen för Jesus", svarade jag. "Det är inte rätt. Hon var bara en vanlig människa." "Ditt pucko", fräste han mig i ansiktet. Jag fäste blicken på honom men med milda ögon under hans irrationella kväden. "Varför kallar du mig för pucko", svarade jag stillsamt. "Ja, du är en dåre", svarade han. Jag vek inte med blicken. Starkare är han som bor i er, säger skriften. "Varför kallar du mig för en dåre", svarade jag honom. "Därför att jag projicerar", svarade han undfallande och lika obegripligt.

Mannen gick därefter sin väg. Ett par meter ifrån mig ropade han med ansiktet vänt i från mig med hög röst; "Därför att det handlar om exorcism", skrek han ut. Det här är innerst inne och ytterst sett plågade människor. Det här är Apostlagärningarna mina vänner. Konfrontationen blir framöver oundviklig. Makterna tål inte när Jesus namnet betonas. Dessa makter som skapar irrationella och drivna budbärare. Plågade och osaliga.

Vi vet att Jesus for över sjön en gång. En man i bojor ropade och skrek och slet i honom. Legionen andar bad om att få fara in i en svinhjord. Djur som synes än mer ostyra av dessa arma makter, störtade fem tusen grisar rätt ner i havet. Så kontraproduktivt. De blev därmed åter igen husvilla. Ormens huvud är sönderkrossat. Irrationaliteten har därmed funnit sig ett bo.

Vi ska ut ur kyrkornas fyra väggar och låta Guds Ande få verka i vår tid. Han är idag arbetslös. I kyrkan är du ofarlig. Nu får det vara slut på religiös verksamhet. Det finns en verklighet där ute och människor som behöver hjälp och befrielse. Uppvisningarna under våra gudstjänster påverkar inte världen. De är ett navelskådande.

Jag längtar att få förmedla det som jag bär på från Apostlagärningarna. Det finns ett rikt material där som vi möjligen beundrar men som vi aldrig kommer in i och under. Varför då? Därför att vi har kastat bort vår frimodighet. Man tappar inte bort sin frimodighet. Man kastar bort den. Det säger Guds ord.

Det ska vi titta på och hur det hänger samman med Guds assistens i evangelisationen och i missionen.

- Gud vare lov!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln