_DSC9211-2.Mobilen

Garmin 235

Garmin - forerunner 235 Garmin - forerunner 235

Nästa lördag är det Stockholm halvmaraton. Det går jag igång på. Jag har skaffat en bättre löpklocka inför det. En Garmin 235. Kopplad till mobilens app mäter den allt utom blodsocker och undertrycket i princip. Inte dåligt. Programvaran dokumenterar därmed hela mitt fysiska aktiva liv. Den kan också selektera djupsömn från lätt sömn och avslöjar orolig sömn till skillnad från lätt medvetslöshet. Klockan mäter även distansen kontra hastigheten och översätter det i förbrukad kcal och redovisar nivåskillnader i grafer och i diagram. Den aviserar också e-mailen i mobilens inkorg och gör dem läsbara i klockan. Vilken smart klocka!

Tekniken i denna Garmin har slagit ut pulsbanden som tidigare gav ett realtidsbesked om hyperventilation via bröstkorgen. Under den här klockan sitter istället tre lysdioder som mäter blodflödet i huden och ger omedelbart besked om pulsen. Dygnet runt. Den räknar också ut dina pulsvärden kontra prestandan. Mitt BPM ligger på 46 bpm denna dag. Det är naturligtvis tillfredställande då en genomsnittlig vilopuls schablonmässigt ligger mellan 60-100 bpm. Ett bpm på 46 talar för en stark hjärtmuskel. Men att hetsa upp blodflödet är inte allt. Kroppen måste också röra på sig och det fortare än sist. Det är målgången som räknas och inte hur resan har varit. Överfört på ett andligt område vill jag bara ut och springa nu. Jag skall nå målet. Där väntar mig dyrbara vänner!

Jag går ut i starten med 75,7 kg. Det är betydligt bättre än den övervikt jag tidigare släpat runt på. På sikt bör det underlätta transporten. Därmed inte sagt att det går fortare för det. Fartökningar har med muskelbyggnad och rutinmässig intervallöpning att göra. Där är jag dålig i utförandet. Men jag har kompenserat det med ett par X2U kompressionsbyxor. Tveksamt om det hjälper. Likt Mustafa Mohamed kommer jag att ta fika på vägen. Han som rekommenderar energigel var femte kilometer. På fötterna har jag ett par Asics Nimbus 18. En utmärkt långdistanssko för normal pronation. Men köp inte Asics. De har problem med bakkappan på sina skor. Det är också allmänt känt. Ja, man kan verkligen tala om en fulländad produkts akilleshäl. Efter ett par - tre mil skaver hälen upp stoppningen och orsakar skoskav. Jag har reklamerat fem par skor under några år nu och har på så vis varit sponsrad utan att varken Asics eller jag vetat om det. Inte ens en tyst överenskommelse har förelegat. Det har bara blivit så. Välsignat men tröttsamt att köpa samma sko två gånger om än med samma pengar. Jag byter nog märke till våren.

När jag genomläser denna min text låter det som en sportnörds. Men det är jag inte. Att kroppen behöver motion är underskattat. Motion för kroppen, tillför hjärnan det blodflöde som stimulerar intellektet och hälsan i övrigt. Den håller också isterbuken stången. Bara så. Sköter vi oss lever vi längre. Lever vi längre kan vi vara verksamma för Gud lite till. Det längtar jag efter. Förlorad tid är ointagbar tid. Skulle Jesus likväl inte dröja... så gör det mig ingenting - hur vackert livet än är.

Det kan jag försäkra dig.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln