_DSC9211-2.Mobilen

Hela dagen imorgon

"Men vem trodde, vad som predikades för oss, och för vem var HERRENS arm uppenbar? Han sköt upp såsom en ringa telning inför honom, såsom ett rotskott ur förtorkad jord. Han hade ingen gestalt eller fägring; när vi sågo på honom, kunde hans utseende ej behaga oss. Föraktat var han och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med krankhet; han var såsom en, för vilken man skyler sitt ansikte, så föraktat, att vi höllo honom för intet." Jesaja 53

I morgon bär det iväg och ut på stan igen! Det är en mycket märkligt skede vi är inne i. Det är som om Herren ständigt är beredd att gå ut med budskapet om sin frälsning, men det är vi som hindrar honom. Han manar oss! 

En dag var jag "tvungen" att åka direkt efter arbetet för att stå några timmar och dela traktater. Ja, för att jag ville, naturligtvis! Kan du tänka dig? Det är som att det brådskar. Det är maktpåliggande. Och då ska man gå.

Imorgon kommer jag att slå en "high five" med fasaden till byggnaden där jag blev frälst för snart 50 år sedan. Det brukar jag göra. Det är jag och Herren som har detta ihop. Det är en tacksamhetsgest! Fienden, han triumferar alltid då det som varit ett Guds verk tynar bort. Men det står om Jesus att "han sköt upp som ett rotskott ur förtorkad jord." Det vill han göra också i vår tid och i vår generation.

Imorse skrev jag till några grannar med stor frimodighet. "Ni måste bli frälsta! Jesus har en uppgift för er! " Det menar jag. Hur ska de kunna veta det om ingen säger det till dem?! Frimodighet har med sig stor lön.

Ja, jag vet inte vart det här slutar. Det är bara så stort!

En följare kontaktade mig och undrade om det gick att köpa traktater av mig. Insatserna där på stan får människor att aktivera sig. Det går hand i hand. Andra vill göra det man kan för evangelium. Det är så rätt!

Är du frälst? Ja, då är du ett vittnesbörd!! Du är inget vittne för att du kan allt om teologi och postmodernismens fasor. Du blir bara en åsiktsteolog och kommer inte att hålla måttet i kyrkopolitikens och demagogernas krets. Men har du kallelsen att vara vår tids apologet - då ska du ta dig an uppgiften! Bli ett Jesu vittne! Då får du någon med dig hem till Gud. Det vill han! 

Jag kommer att ha med mig gott om traktater imorgon så jag kan dela med mig. Det kostar inget.

- Väl mött därute!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln