_DSC9211-2.Mobilen

Hela dagen imorgon

"Men vem trodde, vad som predikades för oss, och för vem var HERRENS arm uppenbar? Han sköt upp såsom en ringa telning inför honom, såsom ett rotskott ur förtorkad jord. Han hade ingen gestalt eller fägring; när vi sågo på honom, kunde hans utseende ej behaga oss. Föraktat var han och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med krankhet; han var såsom en, för vilken man skyler sitt ansikte, så föraktat, att vi höllo honom för intet." Jesaja 53

I morgon bär det iväg och ut på stan igen! Det är en mycket märkligt skede vi är inne i. Det är som om Herren ständigt är beredd att gå ut med budskapet om sin frälsning, men det är vi som hindrar honom. Han manar oss! 

En dag var jag "tvungen" att åka direkt efter arbetet för att stå några timmar och dela traktater. Ja, för att jag ville, naturligtvis! Kan du tänka dig? Det är som att det brådskar. Det är maktpåliggande. Och då ska man gå.

Imorgon kommer jag att slå en "high five" med fasaden till byggnaden där jag blev frälst för snart 50 år sedan. Det brukar jag göra. Det är jag och Herren som har detta ihop. Det är en tacksamhetsgest! Fienden, han triumferar alltid då det som varit ett Guds verk tynar bort. Men det står om Jesus att "han sköt upp som ett rotskott ur förtorkad jord." Det vill han göra också i vår tid och i vår generation.

Imorse skrev jag till några grannar med stor frimodighet. "Ni måste bli frälsta! Jesus har en uppgift för er! " Det menar jag. Hur ska de kunna veta det om ingen säger det till dem?! Frimodighet har med sig stor lön.

Ja, jag vet inte vart det här slutar. Det är bara så stort!

En följare kontaktade mig och undrade om det gick att köpa traktater av mig. Insatserna där på stan får människor att aktivera sig. Det går hand i hand. Andra vill göra det man kan för evangelium. Det är så rätt!

Är du frälst? Ja, då är du ett vittnesbörd!! Du är inget vittne för att du kan allt om teologi och postmodernismens fasor. Du blir bara en åsiktsteolog och kommer inte att hålla måttet i kyrkopolitikens och demagogernas krets. Men har du kallelsen att vara vår tids apologet - då ska du ta dig an uppgiften! Bli ett Jesu vittne! Då får du någon med dig hem till Gud. Det vill han! 

Jag kommer att ha med mig gott om traktater imorgon så jag kan dela med mig. Det kostar inget.

- Väl mött därute!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Leif Backman » Var landsätts de ryska fartygen?:  ”Vill påminna om slutorden i Birger Claessons bok Dom över Sverige. "En sak bör, ..”

  • Frans » Inför 2022:  ”Jag såg på Youtube en video från 7/12-21 med Troy Black, "Russia is going to dec..”

  • Märta » "Detta måste hända"...:  ”Tack för att du låter signaler tränga sig genom vår själviska lyckotro! Var trof..”

  • Leif Backman » Kommer Ryssland invadera Finland?:  ”Under 1980-talet fällde en evangelist följande uttalande; "Om Gud kan blunda för..”

  • Märta » På väg mot ett krig?:  ”Intressant och tankeväckande! Uppfordar till att öppna "den gamla Boken" för att..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln