_DSC9211-2.Mobilen

Nyhemsveckan


Det har stormat rejält inom pingströrelsen kring inbjudan till ärkebiskopen Antje Jackelén att komma till Nyhemsveckan och tala. Nu har föreståndaren för Pingst FFS, Daniel Alm tagit till orda.

Han skriver; " - Vi ska inte låta oss luras att man behagar Anden genom att försöka leta rätt på det som är fel hos andra kristna."

Men det har väl aldrig handlat om att hitta fel på andra kristna. Har det någon gång i den kristna historien handlat om det? 

I frågan om läran är Guds ord vägledande. Det är Guds ord som drar upp riktlinjerna. Inte gästfrihet eller samkvämet. Det handlar i alla lägen om att vara Guds ord troget. Annars har vi inget Guds ord kvar att förkunna. Då skulle Guds ord och Anden ha kunnat kommit i strid med varandra. Eller; då kan det vara vilken Ande som helst och Guds ord får underordna sig, för att göra bruk av Alms egna ord; det "vackra" och för oss "viktiga" i kyrkopolitiken. Inte sant?

Den frikyrkliga rörelsen, den "statskyrkliga" och katolska kyrkan möts i ekumeniken men utan någon biblisk enhet. Den är då inte av Ordet. Inte heller av Gud. Den utvecklingen har förkunnare tidigare varnat för. Nu är det ingen som motsäger det. Då var det motsagt och ingen ville lyssna. Nu framstår det som det varnades för och som en självklarhet. Till och med av dess främsta ledning. 

Anden, som Daniel Alm refererar till, skulle inte gå Guds ord förutan. Varför då skapa en schism inom gudomen medels oförenlig teologi under förespegling att det är ett Andens verk? För det blir kontentan. Det håller inte.

"Och dem som hava kränkt förbundet skall han med hala ord locka till helt avfall; men de av folket, som känna sin Gud, skola stå fasta och hålla ut." ( Daniel 11:32 )


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln