_DSC9211-2.Mobilen

Segerrapport!

En verklig segerrapport från Leif i Värnamo. 600 flyers utdelade i den jämförelsevis lilla staden. Det är fler än en hel församling eller kyrka når av ofrälsta människor någonstans under en gudstjänst. 

Varför uppmanar oss skriften att gå ut på gator och i gränder och bjuda in människor till frälsning? Därför att det på förekommen anledning finns skäl att göra det. Vi har så lätt att passiviseras och skriften känner till det.

Det finns ingen motsättning i församlingsliv och att följa missionsbefallningen. Men när de kristna tappar det mest centrala i evangelium - att nå de opånyttfödda - då kommer församlingen till slut att självdö i sin egentillvaro. Inre och yttre mission måste till!

Om de första kristna hade stannat kvar i den övre salen men inte gått ut efter att de hade blivit beklädda med kraft, hade de blivit sig själva nog.

Jesus är inte sig själv nog! Han är febrilt sökande efter det hundrade fåret. Men jag har en känsla av att idag så är det inte det hundrade fåret Herren söker utan de nittionio och det hundrade.

Så illa är det i tiden.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln