_DSC9211-2.Mobilen

Den brittiska armèn ställer in sig på krig i Europa

Det är något alldeles oerhört att läsa vad den brittiske toppgeneralen säger till den brittiska armèn idag. "Alla brittiska soldater måste vara redo för att strida mot Ryssland i ett nytt krig i Europa."

– Vi är generationen som måste förbereda armén på att ännu en gång strida i Europa, säger han i ett uttalande till landets soldater, enligt tidningen The Sun.

Storbritannien har ingått fördrag med Sverige att försvara landet vid en intervention under tiden för Natoansökan. Vid sidan om dessa uttalanden så har den ryske utrikesministern Sergej Lavrov sagt att Sverige och Finland kommer att bli överkörda av USA ifråga om militära installationer i Norden vid ett inträde i Nato. Varför säger han så? Det är mer än ett påstående. Och vad får det för konsekvenser för Sverige? Det är den ryska retoriken och deras intentioner som vi känner igen sedan tidigare. Ett förmyndarskap som också vilar över de baltiska länderna. Ryssland kommer i förlängningen mena sig tvingade att vidtaga nödvändiga åtgärder. 

Det är en sak att träna för krig. Men det är en helt annan sak att göra den brittiska armèn krigsberedda. Och vad grundar man det uttalandet på? Faktum är att det redan påbörjats ett tredje världskrig i Ukraina och Natochefen Stoltenberg talar om att kriget kan pågå i flera år. Men vad föranleder den brittiska generalen att ta sådana ord i sin mun just nu? Det är verkligen oroväckande.

Vi lever nu på gränsen till ransoneringar. De kommer successivt att komma till vintern. Inflationstakten driver hela tiden upp priserna så starkt att ränte korrigeringar inte biter. Levnadskostnaderna ökar på så vis ohämmat. Det är också med fördröjd effekt konsumtionen sackar ned och arbetslösheten kommer att slå igenom framöver. Det säger sig självt. Då är de sju goda åren över! Är det verkliga nödtider vi ser framför oss?

Att Ryssland nu talar i termer av att Sverige och Finland kommer att bli överkörda av USA/Nato. Det är inte bara retorik. 

Det ger Ryssland incitament att förekomma och ingripa.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln