_DSC9211-2.Mobilen

Utgivande

Under vår vistelse i Thailand, likt tidigare vistelser där, har jag varit öppen för att hjälpa någon ekonomiskt med en oväntad gåva. Allt är relativt. Ett fånigt påstående egentligen eftersom jag själv inte är rik. Men där borta kan några hundralappar betyda oväntad glädje för någon då levnadsstandarden är låg.

Där vi bodde hade vi en områdesvakt som satt i sin kur hela dagarna i värmen. Vi tar alltid seden dit vi kommer och brukade hälsa på Thailändskt vis, där vi rörde oss dvs. man håller ihop sina händer och bugar sig inför varandra med ett utdraget " Kapunkaaap". Den här mannen kunde inte ett ord engelska och vi kan inte thailändska, så de kommunikativa möjligheterna var obefintliga. 

Kvällen innan vi skulle resa hem, visade vi med teckenspråk hur ett flygplan flyger med handen och pekade på kl. 04.00 på klockan och att vi nästa morgon skulle resa hem. Den stora resliga mannen började plötsligt gråta och min hustru blev perplex. "Han är det! ", tänkte jag.

Jag gick in på hotellrummet. Buntade ihop en löjligt oansenlig summa bath, skrev på en lapp: "Jesus Christ loves you" och gick tillbaka till honom. Han stoppade snabbt lappen med sedlarna i fickan och kramade om mig. (De får kanske inte ta emot pengar i tjänst. Eller också måste de dela med sig till alla i staben under en procentsats, vad vet jag.)

Mannen vet säkert inte i det buddistiskt troende landet vem Jesus är. Men jag vet att han kommer att ta reda på betydelsen av meningen. Kanske han först tror att jag är Jesus Kristus. Men den Helige Ande kommer att hjälpa honom vidare. På den dagen Gud söker honom kommer han att prisa honom för en liten gärning, och jag skaffade mig en vän i den tillkommande världen med Mammons goda.

Jag älskar att samarbeta med Gud på det här viset. Jag kommer aldrig att sända program på kanal 10 och lägga upp mitt postgirokonto för insamling till stora märkvärdiga projekt. Det får andra syssla med. Jag vill gå i Guds lilla miniatyrtjänst där Gud blir så övertygande stor när han spränger alla gränser. Och det gör han! Jag vill alltid vänta med spänning efter när Gud träder in i en gärning. Jag lärde mig det av en gudsman som är hos Gud idag. Han var omåttligt utgivande och hans sätt att förhålla sig till den lilla enskilda människan var stor. Hans gärningar må följa honom.

Vill du bli en stor och inflytelserik predikant - kanske också på kanal 10? Jag ser sådana ibland. Varsågod! Scenen är din. Det är säkert en viktig tjänst du traktar efter. Du har därmed redan glömt de oansenliga, de som ingen räknar med. För hur skall du ha tid för dem? Du kan i ditt projekt bara räkna med de som kan ge dig nåt! Annars växer inte din tjänst. 

Men detta är för mig större än allt annat.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln