_DSC9211-2.Mobilen

Mariakulten i Italien

En Mariastatuett i ett gathörn i Florens, Italien.

Den katolska läran särskiljer Jesu moder från andra människor. Det gör man egentligen utanför hennes verksamhetsområde. Det är ett postumt övergrepp på minnet av hennes person. 

Maria var "högt benådad", står det i Guds ord. Det var ängeln Gabriel som sa så. Ja, hon var verkligen högt benådad - på så vis att hon fick uppgiften att föda Jesusbarnet. Och det var stort! Inte sant? Men alla andra egenskaper och uppgifter kyrkofäderna har lagt på henne saknar relevans. Det är en otillbörlig dyrkan. Kyrkan gav också legitimitet åt att kunna kommunicera med henne på andra sidan döden. Det är horribelt.

Kyrkofäderna erfar en renässans i vår tid. Se upp med det. Kyrkofäderna är själva utsatta och föremål för trenderna i tiden. Trenderna i den religiösa världen. Här kommer många på liknande sätt som Maria att få sina liv utnyttjade - på grund av tidsandan. På gott och på ont. Det är den stora förförelsen! Flera har redan gått under på den här punkten. Jag tycker det är sorgligt.

Är Jesus stor nog? Ja, det är han!! Är han inte fortfarande apostlarnas och profeternas bönhörande Herre? Jo, det är han. Är han inte allas vår Herre som på bibelns blad? Räcker han till? Ja, det gör han!

Allt annat är religion.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln