_DSC9211-2.Mobilen

Grip tag om plogen!


I dag kom de handskar jag blev rekommenderad att skaffa. Uppladdningsbara batterier dockade till handskar med inbyggda värmeslingor. Nu står jag rustad inför vinter och kyla. Upp till +50 grader klarar de av att värma. 

För något år sedan hade jag glömt mina handskar på bussen. Men jag framhärdade i kylan. Ville inte vända hem utan att ha utfört inför Herren det jag föresatt mig och lovat. En broder och hans hustru kom och besökte mig där i korsningen och han erbjöd mig då sina handskar. Jag blev så glad. Men jag hade inte många traktater kvar och ville inte flytta över min kyla till honom. Nu kan jag trotsa än värre kyla.

Är detta något att skriva om? Ja!! Ja, det är det. Det är att förmänskliga och tillgängliggöra en evangelists verk. För mig är detta lika stort som när Kanal 10 vill ha tusen fler månadsgivare och partners för att kunna köpa in en ny kamera för två miljoner. Men ni passiviserar bara de kristna och låter dem köpa sig fria från eget själavinnande. Nej!! Res dig och gå ut till människorna med det personliga vittnesbördet om Jesus. Det är vad missionbefallningen handlar om. Om du visste vilken oerhörd glädje det fullkomligt strömmar ned från himlen över detta verk, så litet. Rapport om ett par handskar... Lovat vare Gud! Johannes döparen fick sin outfit omnämn i bibeln. Ett bälte av läder och kläder av kamelhår. Så varför inte? "De ringa budbärarnas evangelium." Sela.

Jag har en längre tid undrat om inte de depressioner och nedstämdheter som drabbar kristna har med detta att göra. Man gör inte Guds vilja. Den Helige Ande blir bedrövad i oss. Det är det vi känner av och vi finner ingen frälsningsglädje längre. Hur ska den Helige Ande kunna trivas i ett inaktivt kristen liv? Han som vill peka på Herren med hela handen, han som är full av nåd och sanning.

Ohhh... det sjunger till toner av en megastark Hammondorgel med utdragen ton i mitt väsen. Himlen är öppen och det är detta som Gud vill ha utfört. Herren bekänner sig till det och den Helige Ande hjälper till med en kraft och visdom som inte finns under normala förhållanden. Det är hans verk!

Låt mig få bli dig ett föredöme. Bryt med alla konventioner! Stäng ned Kanal 10 så folk kommer på fötterna. Gå ut till människorna. Då blir det väckelse! Sitt inte och bedriv gudstjänst i slutna rum under egna bekvämligheter. Vi behöver inte tusen partners och månadsgivare. - Vi behöver en enda evangelist som når tusen, istället ! Ja, två. Och tre. Ja, flera! Vänd på devisen. Evangelium är till för andra. De som inte tagit emot Jesus ännu.

- Lovat vare Gud för alla hans välgärningar! 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln