_DSC9211-2.Mobilen

En kristens integritet

"Fruktan kan gå i två olika riktningar. Den kan göra oss rädda för att utföra det vi vet vi borde göra, och den kan göra oss rädda för att inte göra det vi har anledning att tro att människor förväntar sig av oss.

Det finns en dåraktig företeelse som för oss in i slaveri under andra människors samveten. Vårt kristna vittnesbörd har skapat en viss förväntan hos våra vänner, och hellre än att äventyra vår ställning inför dem handlar vi plikttroget i enlighet med deras förväntningar - trots att vi inte har någon personlig övertygelse i saken. Vi är helt enkelt rädda att inte göra vad folk väntar av oss. Vi kan inte möta vår publik sedan vi misslyckats med att göra vad vi vet att de väntade av oss. 

Detta, det allmänna tryckets moral är ingen ren moral alls. I bästa fall är den en försynt rättfärdighet av tvivelaktig härkomst. I sämsta fall är den ett barn av svaghet och fruktan. En fri kristen människa ska handla av inre övertygelse utan att alls bry sig om andras åsikter. Om en riktning är riktig ska hon följa den därför att den är riktig, inte därför att hon är rädd för att inte följa den.

Och om den är felaktig ska hon undvika den - även om hon därmed förlorar varje jordisk tillgång eller till och med sitt eget liv. "  

     Ur boken: Guds profet i församlingen av A.W Tozer.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Stina » Inställd evangelisation:  ”Frid Thommy! Ber för dej att du snart blot frisk och fit for fight!”

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln