_DSC9211-2.Mobilen

Gamla bro - Nya bro!

Gamlabrogatan-Drottninggatan är ett missionsfält Gamlabrogatan-Drottninggatan är ett missionsfält


Idag var jag på plats redan klockan 07.30 på morgonen. Jag hade tänkt utnyttja dagen fullt ut. Men klockan 14.30 var mina traktater redan slut. 1250 stycken delades ut men det uppstår ingen mättnad eller känslan av att nu får det räcka hos mig. Det kan jag inte förklara men är naturligtvis glad för det. Ja, det blev ett riktigt maratonlopp. Underbara timmar vill jag säga i det + 28 gradiga vädret.

Jag påmindes om detta bibelord på vägen in till stan: "Den som blyges för mig och för mina ord, för honom skall Människosonen blygas, när han kommer i sin och min Faders och de heliga änglarnas härlighet."  (Lukas 9:26)

Jag tänkte ett steg längre. Vi kan påverka atmosfären i mötet med Jesus första gången vi ses. Tänk att möta Jesus och han blygs för oss...eller över någon! Det är ju inget bra möte. Gode Gud! Orden blev så allvarliga för mig men jag kände mig samtidigt befriad i det avseendet. Jag hann korrigera min feghet i tid. Här i tiden. Den helige Ande ger kraft och mod. Det är vad han är till för. En Hjälpare. 

Klockan 09.30 blev det frukost på Vete-Katten i tjugo minuter då det var glest med folk på stan, annars var det i ett. Jag tittade på min stegräknare och hade 8.000 steg när jag var klar för dagen i den lilla korsningen. Det motsvarar fem-sex kilometers promenad på fläck och ställe.

Det är så tillfredställande och välsignat att gå Jesus ärende. Allt är inte mätbart när det gäller andliga ting och syftet är inte att bygga något kring mitt eget namn. Det är bara Jesus som är i fokus. Han vet om alltsammans.

Några samtal blev det också idag. Människor har en tendens att förlägga frågorna utom sig när de tar kontakt. Det är helt okey. Man dryftar olika infallsvinklar angränsande till de eviga tingen. Det är ett sätt att känna sig för och känna av evangelisten. Det är bara välkommet. Till mig kan man komma utan polemik och som man är. Jag kommer inte att argumentera för något eller mäta någon argumentationsförmåga överhuvudtaget. Nej, här ska det arbetas på sikt. Hit kommer man i uppriktighet när förtroendet har skapats. Vid "den nya födelsen" blir man bröder och systrar. De behöver aldrig förställa sig för varandra.

När Petrus hade predikat på apostlarnas tid så kände människorna ett stygn i sina hjärtan och frågade; Vad ska vi göra för att bli frälsta? Det är ju hit en evangelist vill nå.

Gud välsigna dig som träffade mig idag. Du är sökt av levande Gud! Han älskar dig och dog för din synd. "Alla har syndat, står det i bibeln, och är i avsaknad av härligheten från Gud." Den kontakten vill Gud upprätta igen genom Jesus Kristus.

Jag kommer att stå i korsningen igen och det ganska snart. Jag annonsera det här på min blogg innan jag går ut. Jag är en maratonlöpare och tar inte på mig skorna för korta distanser så du kan möta mig under hela dagen då så sker.

Jag kan döpa dig i vatten när du är färdig för det, men Jesus, han döper dig i den helige Ande. Det är ett härligt liv med Gud för den som vill komma i gemenskap med honom.

Gud välsigna dig att övervinna alla hinder!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln