_DSC9211-2.Mobilen

Politikens villkor.

Att äga åsikter i sakfrågor kan tolkas politiskt, utan att för den skull vara politiskt menade. Politik är att vilja något och engagera sig för det. Naturligtvis finns det inom ett parti med ett gemensamt partiprogram också meningsskiljaktigheter. Annars vore det inte per definition ett demokratiskt parti, utan en diktatoriskt ledd förening.

 

KD:s partiledare Göran Hägglunds stabschef, Henrik Ehrenberg har hamnat i blåsväder. Han uppges ha figurerat under pseudonym på nätet. Han har kallat sig för Ove Tove och angripit motrivalen Mats Odells anhängare i en maktstrid om partiledarrollen. Så här säger Ove Tove...jag menar Henrik Ehrenberg om avslöjandet:

 

"I min vardag rasslar det påståenden, läckor, halvsanningar, överdrifter och lögner om vartannat och ibland surnar man till. Vilket naturligtvis är både onödigt och barnsligt". (Allt enl. text- TV.)

 

Kan du svara mig på, varför Jesus inte tog upp kampen mot Herodes, den tidens regent? Jesus kallade honom för en räv. "Gå och säg till den räven". Luk 13:32. Varför tog inte Jesus tag i den korrupta politiska makten, när han i mänsklig gestalt hade chansen? "Rävarna hava kulor, men Människosonen har ingen plats att vila sitt huvud", sa Jesus. Kanske han också där tänkte på Herodes eftersom han kallade Herodes för "Räven".

 

Politik är möjligen att vilja men du får följa spelreglerna. Rävarnas. Det tycker jag mig åtminstone höra ifrån Ove Tove. Jag säger som den färgstarke predikanten Severin Larsen från Norge sa vid ett tillfälle: " Om du ser svansen på Räven, då vet du att hela Räven är där." Han menade naturligtvis djävulen i metaforen av en räv.

 

"Läckor, halvsanningar, överdrifter och lögner"... Är det en miljö för ett "kristet parti"?! För den kristne!? Han som skall bära fram sanningens budskap?

 

Var i Nya testamentet kan jag finna att apostlarna och profeterna verkade för ett bättre samhälle med politiken som redskap? Inte ens Jesus gjorde det! Han kommer att göra det, men det hör framtiden till. Gå inte händelserna i förväg. Det är Jesus uppgift. Inte församlingen eller den kristnes uppgift.

 

Stackars Henrik Ehrenberg... jag lider med dig. Men man får alltid ta seden dit man kommer. För goda seder, dåligt umgänge är ett fördärv.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Märta » Arbetet i Guds rike:  ”Instämmer helt och fullt med Backman "Tack för din klarsyn och tydliga analys!"”

  • Leif Backman » Arbetet i Guds rike:  ”Guds ord är skarpt och klart. Svart är svart och vitt är vitt. Grått blir det nä..”

  • Märta » Nyhemsveckan:  ”Forts. Pingstledaren Alm tycks sakna orientering i Skriften såväl som i den andl..”

  • Märta » Nyhemsveckan:  ”I sin slutplädering skjuter han skarpt, pingstledaren. Det tragikomiska är att h..”

  • Leif Backman » Nyhemsveckan:  ”Bibeln säger; "Hur kan en blind leda en blind?" Ärkebiskopen har under sin ämbet..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln