_DSC9211-2.Mobilen

Nehemja tro

"Då frågade kungen mig, medan drottningen satt vid hans sida: "Hur länge varar din resa, och när kommer du tillbaka?" Eftersom jag funnit nåd inför kungen och han ville sända iväg mig, nämnde jag en bestämd tid för honom. Jag sade till honom: "Om konungen finner för gott, så må man ge mig brev till ståthållarna i landet på andra sidan floden, så att de låter mig fara igenom sitt land till dess jag kommer till Juda, och ett brev till Asaf, uppsyningsmannen över den kungliga skogsparken, så att han låter mig få virke till att bygga upp portarna till borgen som hör till templet, och virke till stadsmuren och till det hus där jag själv skall bo." Kungen gav mig detta, eftersom min Guds goda hand var över mig." Neh. 2:6-8

Nehemja i berättelsen var utan att han tänkte på det enormt frimodig. Han bad inte bara om att få de visum han behövde för sin resa - vilket kunde vara nog så anspråksfullt att framföra till en kung. Han bad faktiskt också om resurser. Han bad till och med om virke för det hus han själv ämnade vilja bo i och för egen del. Det var mer än modigt gjort eftersom det kunde framstå som själviskt. Men han inkluderade sig själv i visionen och gjorde ingen åtskillnad där. Så pantsatte han sin egen kreditvärdighet hos kungen för sitt heliga av Gud givna uppdrag.

Detta var en trons handling. Den är alltid avväpnande och den sätter himlen i verksamhet och får tingen i rörelse. "Kungen gav mig detta ", säger Nehemja, och han pekar på att den avgörande saken var att Guds goda hand var över honom.

Så här uttrycker sig tron och trons hjältar. Vi behöver fler sådana. 

Tron banar en väg genom gärningar och på det man tror, med en trofast Gud för sin sak.

"Så är också tron i sig själv död, när den är utan gärningar." Jakob 2:17

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Stina » Inställd evangelisation:  ”Frid Thommy! Ber för dej att du snart blot frisk och fit for fight!”

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln