_DSC9211-2.Mobilen

Nehemja tro

"Då frågade kungen mig, medan drottningen satt vid hans sida: "Hur länge varar din resa, och när kommer du tillbaka?" Eftersom jag funnit nåd inför kungen och han ville sända iväg mig, nämnde jag en bestämd tid för honom. Jag sade till honom: "Om konungen finner för gott, så må man ge mig brev till ståthållarna i landet på andra sidan floden, så att de låter mig fara igenom sitt land till dess jag kommer till Juda, och ett brev till Asaf, uppsyningsmannen över den kungliga skogsparken, så att han låter mig få virke till att bygga upp portarna till borgen som hör till templet, och virke till stadsmuren och till det hus där jag själv skall bo." Kungen gav mig detta, eftersom min Guds goda hand var över mig." Neh. 2:6-8

Nehemja i berättelsen var utan att han tänkte på det enormt frimodig. Han bad inte bara om att få de visum han behövde för sin resa - vilket kunde vara nog så anspråksfullt att framföra till en kung. Han bad faktiskt också om resurser. Han bad till och med om virke för det hus han själv ämnade vilja bo i och för egen del. Det var mer än modigt gjort eftersom det kunde framstå som själviskt. Men han inkluderade sig själv i visionen och gjorde ingen åtskillnad där. Så pantsatte han sin egen kreditvärdighet hos kungen för sitt heliga av Gud givna uppdrag.

Detta var en trons handling. Den är alltid avväpnande och den sätter himlen i verksamhet och får tingen i rörelse. "Kungen gav mig detta ", säger Nehemja, och han pekar på att den avgörande saken var att Guds goda hand var över honom.

Så här uttrycker sig tron och trons hjältar. Vi behöver fler sådana. 

Tron banar en väg genom gärningar och på det man tror, med en trofast Gud för sin sak.

"Så är också tron i sig själv död, när den är utan gärningar." Jakob 2:17

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln