_DSC9211-2.Mobilen

- Extra! Extra!

När jag ikväll förberedde mig inför morgondagen och bar fram inför Gud morgondagens evangelisation, i enkla böner, påmindes jag om vad Gud visade för några år sedan. Jag fick gå upp istället.

Mina tankar gick nämligen till biografen eller teatersalongen vi ska ha här i Stockholm inom en snar framtid. Ja, arbetsnamnet är "Tabernaklet ". Jag har inte påmint om det på länge.

Jag mindes när vi satt vid köksbordet hemma hos en granne i huset intill, för flera år sedan. Vi hade en allvarlig inbrottsvåg där vi bodde i allmännyttan, som vi hyrde våra bostäder utav. Vi hade startat upp en Grannsamverkan tillsammans, fem-sex hushåll, och vi gick patrull och vaktade husen kvällstid under scheman för vi hade haft fem fullbordade inbrott på kort tid.

Vi satt där vid bordet. "Vi köper husen ! ", sa jag. Det bara kom över mig och jag möttes naturligtvis av skepticism. Ett så okunnigt förslag och så oigenom tänkt. Allmännyttan är ingen fastighetsmäklare. Husen var inte till salu! Och försäljning av allmännyttans fastigheter föregås alltid av ett politiskt beslut. Det kräver också rätt politisk färg och enighet innan, så det handlade inte bara om att önska och vilja. Det fanns vare sig på dagordningen eller på kartan. Allmännyttan förvaltar bara under bolagsform kommunens eller stadsdelsförvaltningens bostadsbestånd. Du kan ha hur mycket finansierade medel som helst. Det hjälper inte.

Men jag och min hustru tog tre helger i rad och knackade dörr för att undersöka intresset bland de boende att försöka köpa husen. Jag ska göra detta mycket detaljerade och utdragna händelseförlopp kort genom att säga; Efter tre år så hade vi köpt husen för 247 miljoner - utan en enda krona på fickan!

Gud lärde mig att han har makt och han gav mig en privatlektion i att han är samme Gud idag som förr!! Också på detta område. Det är denna erfarenhet som gör mig trosviss inför Herren! Jag vet att han kan ordna med ett "Tabernaklet ". Varför just Tabernaklet? Varför inte? Det dyker upp lite då och då i historien och betjänar varje tids människor med Guds upplevelser och Guds möten. Det är gott nog!

Det är mer än märkligt att få erfara så stora saker visionärt där omdömet kan ifrågasättas av omgivningen och där den tysta likgiltigheten talar under skepticism och tvivel. Det bekommer mig inte. Inte alls! Övernaturliga saker kan aldrig förstås i det naturliga. Det säger sig självt. Det är bara att förhålla sig och inse det.

Lovat vare Herren som är en sådan fantastisk manusförfattare och en undrens Gud!

Imorgon ska jag göra det som gläder mig så och som fröjdar mig i Herren. Jag ska bearbeta jorden. Den samlade mängden människor i det profetiska ordet när det gäller människohjärtan, definieras just som jord. Folksjälen är som en stor åker. Hjärtat kan vara hårt. Men jorden kan också vara rik på mull och i överförd mening lätt att så i. Folkrörelser i det profetiska ordet brukar illustreras med vågor. Havsvågor. Vågrörelser i den politiska eller religiösa världen. 

Men imorgon ska jag gräva i jorden med en tesked! Och för varje traktat som delas ut, sås ett frö med evangelium. Lovat vare Gud som går med! Det kommer en skörd.

Och det kommer ett Tabernakel!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln