_DSC9211-2.Mobilen

Mitt ursprung, mitt DNA

Jag har genomfört ett DNA test. Inte för att det var nödvändigt men för att det var möjligt. Det var en spännande läsning.

Det har florerat uppgifter om att jag på min mors sida skulle vara av vallonsk börd, dvs. en Europe, men det finns inte ett spår av det. Istället bjuder det på en hissnande resa när det gäller mina förfäders härkomst.

Vi som är troende ifrågasätter inte mänsklighetens ursprung och tidigaste ursprung. Det var i området kring Irak mellan de stora floderna Eufrat och Tigris som Edens lustgård låg. I mitt DNA register har man funnit 1% vara från Kaukasusområdet, dvs. Armenien, Azerbajdzan, Georgien, Iran, Irak, Syrien och Turkiet, specificerat. Det är ju väldigt många länder men historiskt sett så har ju länder och gränser ändrats, så man talar om dessa länder som ett heltäckande område.

Nästa träff är i Nordafrika. Marocko, Algeriet, Västsahara, Libyen och Tunisien. Där uppbär jag också bara 1% av i mitt DNA. Men det är långt ifrån Kaukasus till Nordafrika med häst och vagn och inga genetiska träffar däremellan. 

I Storbritannien uppbär jag också 1% och resterande 97 % är Sverige, Norge och Danmark. Jag är alltså riktigt svensk.

Min folkvandringteori är följande, men utan att veta:

Vårt ursprung är alla Adam och Eva. Vi befinner oss då längst österut på den arabiska halvmånen. Folkvandringarna har sedan fört förflyttande anfäder till Nordafrika. Men att det sedan inte finns ett enda spår av Europeisk härkomst i mitt DNA är uppseendeväckande. Det är ju lättare att folkvandra på land än till sjöss. Min teori är att de vikingar som var nere på Sicilien och i Nordafrika och härjade, med stor förmodan, har fört med sig någon till Storbritannien och Norden. Det finns ingen annan förklaring. Nordborna var sjöfarare. Man kunde naturligtvis tänka sig att någon vikingahövding tagit med sig någon kär kvinna från norra Afrika till Norden - eftersom jag aldrig har läst om kvinnliga vikingar på krigsstråk till sjöss.

En sak kan man i alla fall slå fast.

Jag är till 97% svensk. Det vill säga Viking. Mitt pigment är naturligtvis från en vacker arabiska. Skulle jag någon gång sjuda över som vatten, då har det både sin förklaring i den arabiska bakgrunden tillika den rödlätta brittiska förmågan.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln