_DSC9211-2.Mobilen

Kultivator

Hej alla läsare! Snart är den regniga sommaren slut och varje trotsig regndroppe skall frysa till is och mista sin förmåga att blöta ner oss. Minns det goda och lämna det onda. Det är en bra början på året. Det nya året börjar alltid efter sommaren. Sommaren som varit god.

I en arbetsbod stod det många redskap. En del såg äldre ut. Andra nya. De stod där på sin plats och ordlöst väntade på att bli använda av någon. Varför skulle de annars finnas till? En del redskap bar spår av torkad jord. Som om de hade använts förut. Andra var rostiga eller skadade. Den som skall utföra ett arbete har redskap till sitt förfogande. Så även Gud. Gud har redskap och han brukar dem. Men ibland går även de redskapen sönder.

I boden hittade jag en kultivator. Men med brutet skaft. En kultivator luckrar man upp jorden med eller räfsar ytskiktet. Den ser ut som en böjd grep som blivit tilltryckt under hetta. Omöjlig att återböja till grepens uttryck. Det är beskrivningen på en kultivator. Ja, den är vid tillverkningen tilltryckt med flit! Även vi människor är olika danade. Vi får gå igenom olika processer och händelser. Gud har tänkt olika om oss men allt i kärlek och för olika uppgifter. Du tre hövdade spett, böjd och vanställd! Bida din tid. Gud gjorde dig sådan. För man luckrar inte ytjord med en grep. Allt har han gjort gott för sitt ändamål.

Skaftet på kultivatorn verkade också äldre än redskapet i sig. Det såg så ut i alla fall. Den röda färgen som var övermålat på metallen fanns kvar och övertygade om att redskapet var relativt oanvänt. Dock använt, för färg fattades på den del som hugger ner i jorden och var avskrapad. Jag köpte ett nytt skaft. Ett träskaft. Ljus i träslaget, lackat och anpassat. Den tilltryckta grepen blev som ny. 

Är det inte en tillämpbar bild på oss människor? Vi är redskap åt Gud. Eller vi har varit tjänare åt honom. Kanske något gick sönder.

När Saulus tid var kommen att Jesus skulle utvälja honom till ett verktyg i Guds rike, så nämner Jesus det för Ananias i en syn. - Han är mig ett utvalt redskap! Gå till honom. Paulus var på sätt och vis ett gammalt redskap men helt obrukbar i sin nya uppgift. Eller rättare sagt i Jesus uppgift. Så kan det vara för oss. Vi har länge nog tjänat andra eller oss själva. Nu ville Gud bygga sin församling men fann en bod full av trasiga redskap.

Tänk att Gud fortfarande bryr sig om oss. Tänk att han ännu är intresserad av att leta rätt på gamla trasiga arbetsredskap som han kan ha bruk för. Det röda blodet som gör allting nytt. Jesus blod som renar från all synd! Det målar han över våra smutsiga liv. Vi blir som nya. Och träskaft. Korsets träd. Jo, fullt färdiga, skickade till allt gott verk. Låt oss odla den sanningen. Kultivera som betyder att odla.

Kultivator.

Etiketter: kultivator

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln